REKLAMI GEÇ

PKK-KCK davasında tüm sanıklara tahliye kararı

PKK-KCK davasında tüm sanıklara tahliye kararı

Denizli’de, ‘PKK/KCK terör örgütüne üye olmak’ suçlamasıyla haklarında dava açılan 3’ü tutuklu 23 sanığın yargılanmasına devam edildi. Davanın 4. duruşmasında tutuklu sanıkların tamamının tahliyesine karar verildi.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 15 Eylül 2017 Cuma, 14:26

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) ile legal görünümlü yeni yapılanması Dem-Genç Denizli içerisinde yer alan şüphelilere yönelik, geçen yıl 10 Mayıs’ta operasyon düzenlenmiş, 23 kişi gözaltına alınmıştı. 23 sanıktan 5’i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmış, diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Daha sonra ki duruşmalarda tutuklu sanıklardan ikisi tahliye edilince dava 3’ü tutuklu toplam 23 sanıkla devam etti.

23 kişi hakkında ‘silahlı terör örgütüne üye olma, örgüt adına suç işleme, terör örgütü propagandası yapma, kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak uyarıya rağmen kendiliğinden dağılmama, toplantı ve yürüyüşlere silah veya belirtilen aletlerle katılma, görevi yaptırmamak için direnme, kamu malına zarar verme, tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme’ suçlarından açılan davanın 4. duruşması bugün Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Haklarında 5 ile 10 yıl arasında değişen hapis cezaları istenen 3’ü tutuklu 23 sanık, bugün hakim karşısına çıktı. Duruşmaya sanıkların yanı sıra avukatları da katıldı. Mahkemede, heyet değişikliği nedeniyle önceki tutanaklar okundu, daha sonra sanık avukatlarının savunma ve tahliye talepleri dinlendi.

Tutuklu sanıklardan F.T.’nin Avukatı İlyas Tarım, müvekkilinin sadece S.K. isimli misafiri karşılayıp HDP binasına bırakması dışında bir eylemi olmadığını söyledi, “S.K. ike irtibatlı 5 kişi tutuklanmıştır” diyerek, müvekkilinin S.K. ile karşılaşma anını gösterir teknik izleme fotoğraflarını Mahkeme Heyeti’ne sundu.

Tutuksuz sanıklardan F.Ü.’nün Avukatı Mazlum Demirbağ ise soruşturmanın nedeninin Batman’da bir şüphelide ele geçirilen flaş bellek üzerinde yapılan inceleme olduğunu kaydederek, “Bu belleğin incelenmesi sonucu Denizli’deki bir örgütün gençlik yapılanması şüphesiyle soruşturma başlatılmıştır. Antalya ve Batman’daki soruşturmalarda 5 müvekkilimin de isimlerinden bahsedilmemiştir. Somut bir şüphe olmadığı halde teknik takip kararı alınmıştır. Bu durum hukuka aykırıdır” dedi.

Mahkeme Başkanı, sanık avukatlarını dinledikten sonra duruşmaya ara verdi. Aradan sonra açıklanan ara kararda tutuklu sanıklar M.Y., F.T. ve Y.K.’nın tahliyesine karar verdi. Duruşma 5 Arlık 2017 tarihine ertelendi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı