REKLAMI GEÇ

Polisiz, savcıyız dediler, gerçek polislere yakalandılar

Polisiz, savcıyız dediler, gerçek polislere yakalandılar

Denizli genelinde kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak 11 ayrı dolandırıcılık olayına karıştıkları belirlenen 8 kişi gerçek polisler tarafından yakalandı. Zanlılardan 4’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Ocak 2017 Cuma, 14:59

Kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan, ağlarına düşürdükleri kişileri terör ile korkutarak para ve ziynet eşyalarını dolandıranlara yönelik operasyonlar sürüyor.

Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinde 9-17 Ocak tarihleri arasında kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp, 11 kişiyi dolandırdıkları belirlenen zanlılara yönelik operasyonlar gerçekleştirildi.

SUÇÜSTÜ YAKALANDILAR
Adı açıklanmayan bir vatandaşı telefonla arayan zanlılar kendilerini polis ve savcı olarak tanıttı, kimlik bilgilerinin terör örgütleri tarafından kullanıldığı yalanı ile yardım etmek istediklerini söyledi.

Bir taraftan zanlılar ile görüşen kişi, bir taraftan da polis ile temasa geçti. Dolandırıcıların yönlendirmelerine uyan müşteki, dolandırıcıları polise götürdü. Yapılan operasyonda 8 şüpheli gözaltına alındı.

4 ZANLI TUTUKLANDI
İşlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 4’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi, 4 zanlı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Zanlıların yapılan üst aramalarında ise 13 bin 160 Euro ve 2 bin 885 TL ele geçirildi.

VATANDAŞLARA UYARI
Denizli Emniyet Müdürlüğü yetkilileri hiçbir polis ve savcının telefon ile aramayacağına dikkat çekerek, bu tür olaylarla karşılaşan vatandaşların durumu hızla güvenlik güçlerine bildirmelerini istedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı