REKLAMI GEÇ

“Valiyim” diyorlar, halkı kandırıyorlar

“Valiyim” diyorlar, halkı kandırıyorlar

Denizli Valiliği tarafından geçtiğimiz ay yapılan, “Vali, vali yardımcısı ve özel kalem müdürü”nün adı kullanılarak yapılan dolandırıcılık iddiaları bitmek bilmiyor. Valilik, uyarıyı tekrarladı, yapılan çalışmalara ve uyarılara rağmen benzer dolandırıcılık girişimlerinin devam ettiğini belirtti, vatandaşlara “sakın kanmayın” denildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Ocak 2017 Çarşamba, 16:35

Vali Ahmet Altıparmak, vali yardımcıları ve özel kalem müdürünün adı kullanılarak yapılmak istenen dolandırıcılık olayları bir türlü engellenemiyor.

Geçtiğimiz ay valilik tarafından yapılan uyarıyla bu kişilere karşı dikkatli olunması tavsiye edildi, ancak benzer olaylar sürdü.

Valilikten yapılan açıklamada, “Son zamanlarda art niyetli kişiler tarafından Denizli Valisi, vali yardımcıları, özel kalem müdürünün adları kullanılarak; iş adamlarımız ve hayırsever vatandaşlarımızın ev, iş veya cep telefonlarından arandıkları, çeşitli bahanelerle Valiliğimiz adına bağış ve yardım kampanyası adı altında para talebinde bulunarak dolandırıcılık teşebbüslerinin artarak devam ettiği tespit edilmiştir. Denizli Valiliği’nin veya herhangi bir kamu kurumumuzun vatandaşlarımız, işadamlarımız ve esnafımızdan; telefon veya diğer iletişim yollarıyla herhangi bir amaçla yardım toplama gibi bir talebi veya yöntemi bulunmamaktadır. Valiliğimizin ve herhangi bir kamu kurumunun veya kamu yöneticisinin adını kullanarak telefon vb. yöntemle yardım toplamaya çalışan dolandırıcılara hiçbir şekilde itibar edilmemesini, tedbir amaçlı olarak da böyle bir durumla karşılaşan vatandaşlarımızın öncelikle Valilik Özel Kalem Müdürlüğü ile görüşerek durumu bildirmelerini (0258-265-18-82), ardından Emniyet Müdürlüğü’nün (155) veya Jandarma Komutanlığı’nın (156) numaralı telefonlarını arayarak ihbarda bulunulması önemle rica olunur” denildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı