REKLAMI GEÇ

Denizli’de 2 şiddet hükümlüsü ilkokula görevlendirildi

Denizli’de 2 şiddet hükümlüsü ilkokula görevlendirildi

Şiddet suçunu işledikleri mahkemece kesinleşen iki hükümlü, denetimli serbestlik yasası nedeniyle Bağbaşı’daki bir ilkokulda hizmetli olarak görevlendirdi. Şiddet olaylarına karışan bu hükümlülerin yaşları 5 ila 10 arasında değişen yüzlerce çocuk için bir tehdit veya kötü örnek oluşturup oluşturmayacağı ihtimali ise, tedirgin edici…

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Kasım 2014 Cumartesi, 10:32

Denizli’de yüzlerce öğrenciye eğitim-öğretim hizmeti veren devlet ilkokuluna denetimli serbestlik yasası gereğince 2 hükümlü, hizmetli görevlendirmesiyle yerleştirildi.

Yüz kızartıcı suçlar hariç ceza almış hükümlülerin hükümlerini kamu hizmetlerinde geçirmelerine yönelik uygulama alanları arasında, ilk ve orta dereceli okulları da bulunuyor. Uygulama nedeniyle Bağbaşı’ndaki bir ilkokula yerleştiren hükümlülerin ceza gerekçeleri ise oldukça düşündürücü.

Keza biri aile içi şiddetten, diğeri ise bir kavgaya yani farklı bir şiddet olayına karıştığı için hüküm giyen bu kişilerin ilkokulda görevlendirilmesi, kafalarda soru işareti yaratacak cinsten.

Aile içi şiddetten hüküm giyen S.A. ve bir başka şiddet olayından kesinleşmiş hükmü bulunan G.A., denetimli serbestlik yasası gereğince cezalarını bu okulda hizmetli olarak tamamlayacaklar. Hükümlülerden biri sabahtan öğleye kadar, diğeri ise öğleden sonra okulda görev yapıyor.

Yaşları 5 ila 10 arasında değişen çocukların eğitim aldığı okulda, durumu öğrenin veliler endişeli. Görevlendirme akıllara bir başka soruyu daha getiriyor;

İlk ve orta dereceli okullara yerleştirilen hükümlülerin, görevlendirmeleri sırasında işledikleri suçlara ne denli bakılıyor?

Yorumlar

ayten   -  Bağlantı 4 Kasım 2014, 12:16

Bu haberi yapan ve yapılmasına yardımcı olan kişi veya kişilerin art niyetli olduğu kuşkusuz. Öküzün altında buzağı arıyorlar. Zira yapılan herşey yasal yollarla yapılmış. Denizli Haber yetkililerine bu olayı kim gidip yumurtladı acaba.

ali   -  Bağlantı 3 Kasım 2014, 21:43

ankara esentepede orta öğretim öğrencisi müdür yardımcısına kurşun yağdırıyor. eğitimde gelinen noktaya bakınız. şiddete bakın. siz bırakın devlet kanunlar kapsamında bildiğini yapsın. şimdi o öğrenci hükümlü olacak! toplumdan dışlıyalımmı.hıııı

halil   -  Bağlantı 1 Kasım 2014, 11:18

Iyi de kanun yönetmelik gereği yerlestiriliyor bu şahıslar bu tarz sıkıntıların olmaması için ya kanun uygulanmayacak yada kanun yönetmelik değiştirilecek. Dolayısıyla skandal yerlestirmede değil kanun be yonetmeliktedir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı