REKLAMI GEÇ

67 FETÖ’cü hakkında kamu davası açıldı

67 FETÖ’cü hakkında kamu davası açıldı

Fetullahçı Terör Örgütü/paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmaları kapsamlı bir şekilde sürdüren Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı, çoğunluğu tutuklu 67 kişi hakkında FETÖ’ye “finans sağlamak ve terör örgütü üyesi olmak” suçlamasıyla kamu davası açtı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Kasım 2016 Salı, 11:56

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlattığı soruşturmaları sürdürüyor. Başsavcılık’tan yapılan açıklamayla FETÖ/PDY’ye finansman sağlanmasına yönelik soruşturma kapsamında önemli bir kısmı tutuklu olan 67 şüpheli hakkında “Terör Örgütüne Üye Olma” suçundan Denizli 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi nezdinde kamu davası açıldığı bildirildi.

Terör ve örgütlü suçlar soruşturmalarının önemli bir kısmında doktrin ve içtihatlar doğrultusunda Türk Ceza Kanunu’nun 314, 221 ve Terörle Mücadele Kanununun 5 inci maddesi kapsamında yürütüldüğünün belirtildiği Başsavcılık açıklamasında, etkin pişmanlıktan yararlanan kişiler hakkında da açıklamalar yapıldı.

Açıklamada, “Suç işlemek amacıyla örgüt kuran, yöneten veya örgüte üye olan ya da üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleyen veya örgüte bilerek ve isteyerek yardım eden kişinin, gönüllü olarak teslim olup, örgütün yapısı ve faaliyeti çerçevesinde işlenen suçlarla ilgili bilgi vermesi halinde, hakkında örgüt kurmak, yönetmek veya örgüte üye olmak suçundan dolayı cezaya hükmolunmaz. Kişinin bu bilgileri yakalandıktan sonra vermesi halinde, hakkında bu suçtan dolayı verilecek cezada üçte birden dörtte üçe kadar indirim yapılır. Etkin pişmanlıktan yararlanan kişiler hakkında bir yıl süreyle denetimli serbestlik tedbirine hükmolunur. Denetimli serbestlik tedbirinin süresi üç yıla kadar uzatılabilir. Kişi hakkında, bu maddedeki etkin pişmanlık hükümleri birden fazla uygulanmaz. Terörle Mücadele Kanunu’nun 5/1’inci maddesi ise cezada yarı oranında artırımı düzenlemektedir. Cumhuriyet Başsavcılığımızın 2015/28994 sayılı FETÖ/PDY’nin finansının sağlanmasına yönelik soruşturmada önemli bir kısmı tutuklu olan 67 şüpheli hakkında “Terör Örgütüne Üye Olma” suçundan Denizli 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi nezdinde 15 Kasım 2016 tarihi itibariyle kamu davası açılmıştır” denildi.

denizli-huseyin-bagci-ihrac-edildi-anons

denizli-can-pekdemir-etkin-pismanlik-anons

denizli-128-kisinin-oevletle-ilisigi-kesildi-anons
denizli-oklu-dayanir-ihrac-edildi-anons

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı