REKLAMI GEÇ

Sürücüler en çok bu hatadan kaza yapıyor

Sürücüler en çok bu hatadan kaza yapıyor

Denizlili sürücüler son dönemde en çok kazayı alt yapı çalışması yapılan caddelerde yaparken, bu kazaların başlıca nedeni olarak “kavşaklarda dönüş kurallarına uymamak” olarak belirlendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Ocak 2016 Salı, 10:20

Denizli Emniyet Müdürlüğü, trafik birimlerince 18-24 Ocak tarihleri arasındaki uygulamaların sonuçlarını açıkladı. Bir haftalık dönemle ilgili trafik raporuna göre, 8 bin 822 araç kontrolden geçirilirken, sürücülerin en fazla ihlal ettiği kurallar “hız, araçla seyir halindeyken cep telefonu ile konuşmak, park yasağına uymamak, emniyet kemeri ve kask takmamak, ehliyetsiz ve alkollü olarak araç kullanmak, filmli cam kullanmak, muayenesiz araç kullanmak, fazla yolcu, arızalı takograf ile taşıma sınırı üzerinde yük taşımak” olarak açıklandı.

KAVŞAKLARDA DÖNÜŞ KURALLARINA UYULMUYOR
Kentte en fazla trafik kazaları Acıpayam karayolu, 29 Ekim Bulvarı, Fatih ve Dumlupınar caddelerinde meydana gelirken, kazaların daha çok kavşaklarda dönüş) kurallarına uymamak, hava ve yol şartlarını dikkate almadan hız yapmak, kavşaklara yaklaşırken araçların hızını azaltmamak, kavşaklarda geçiş önceliğine uymamak ve yakın takip kusurlarından kaynaklandığı belirlendi.

BİR HAFTADA 86 KAZA
18-24Ocak tarihleri arasında kent merkezi ve şehirlerarası yollarda 2 ölümlü, 33 yaralamalı ve 51 maddi hasarlı olmak üzere 86 trafik kazası meydana geldi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı