REKLAMI GEÇ

65 öğrenci hakkında dava açıldı

65 öğrenci hakkında dava açıldı

Gezi olaylarında yaşamını yitiren Berkin Elvan için 12 Mart 2014’Te Pamukkale Üniversitesi’nde düzenlenen protesto eylemine katılan 65 öğrenci hakkında dava açıldı. Cumhuriyet Savcısı’nın hazırladığı iddianame 12. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Polisler hakkında ise basit yaralama ve hakaret suçlarından kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Ocak 2015 Çarşamba, 12:52

Gezi olaylarında başına gaz kapsülü isabet etmesi sonucu 14 yaşındaki Berkin Elvan’ın ölümü üzerine tüm yurtta olduğu gibi Denizli’de de protesto eylemleri düzenlendi. Pamukkale Üniversitesi’nde de 12 Mart 2014’e düzenlenen protestoya tüm öğrenci gruplarından katılım olmuştu. Polis, yürümek isteyen grubu toplumsal müdahale araçlarıyla tazyikli su sıkarak, biber gazı kullanarak dağıtmıştı. 

O eylemin ardından Cumhuriyet Savcısı iddianame hazırlayarak 65 öğrenci hakkında dava açılmasını talep etti. İddianame 12. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Cumhuriyet Savcısı’nın hazırladığı iddianamede öğrencilere “Kanuna Aykırı Toplantı ve Yürüyüşlere Silahsız Katılarak İhtara Rağmen Kendiliğinden Dağılmama, Halkı Suç İşlemeye Teşvik ve Tahrik Ederek, Mahiyette Propaganda Vasıtası Hazırlama, Kanuna Aykırı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Düzenleme Yönetme, Bunların Hareketlerine Katılma, Görevi Yaptırmamak İçin Direnme” gibi suçlamalar yöneltiliyor.

EKMEK TAHRİK NEDENİ
Cumhuriyet Savcısı’nın iddianamesinde delil olarak olay günü polis kameralarının tespit ettiği görüntüler gösterildi. Öğrencilerin Berkin Elvan’ın ekmek almaya giderken yaşamını yitirmesini sembolize ettiği için eyleme getirdikleri ekmek de kalabalığı tahrik aracı olarak belirtildi.
İddianamede öğrencilerin biber gazından korunmak için taktıkları steril maskeler de suç kapsamına alındı. Eylemlerde maske takılması bu protestonun gerçekleştiği tarihten sonra suç kapsamına alınmıştı.

ic

“POLİSLERE KOVUŞTURMA YOK”
İddianamede ayrıca eyleme müdahale eden polisler hakkındaki basit yaralama ve hakaret suçlamalarıyla ilgili olarak da kovuşturmaya yer olmadığına dair ek karar verildiği belirtildi. 65 öğrencinin yargılanmasına 2 Haziran 2015 tarihinde başlanacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı