REKLAMI GEÇ

İşadamı cinayetinde oğul dahil 6 tutuklama

İşadamı cinayetinde oğul dahil 6 tutuklama

Merkezefendi’nin Sümer Mahallesi’nde, geçen yıl düzenlenen silahlı saldırıda kırmızı ışıkta beklerken lüks otomobili içinde öldürülen işadamı 59 yaşındaki İsa Mintaş cinayetiyle ilgili azmettirme suçundan gözaltına alınan oğlu B.M.’nin de aralarında bulunduğu 9 kişiden 6’sı, sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Mayıs 2016 Perşembe, 15:41

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)
Demir ticaretinin yanı sıra galericilik ve müteahhitlik yapan, ayrıca mermer sektöründe de faaliyet gösteren 6 çocuk babası işadamı İsa Mintaş, geçen yıl 22 Kasım’da Sümer Mahallesi’nde, lüks otomobiliyle kırmızı ışıkta beklerken, motosiklet kullanan silahlı kişiler tarafından pompalı av tüfeğiyle ateş açılarak öldürüldü. Denizli Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet ve Gasp Bürosu polisleri, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Olayı aydınlatmaya çalışan polisler, 4 ay boyunca teknik takip kapsamında, cinayetin işlendiği yere yakın olan işyerleri ve evlerde bulunan 500’den fazla güvenlik kamerası kayıtlarını titizlikle inceledi. Hazırlıklarını tamamlayan polis, harekete geçti. Azmettirici olmakla suçlanan İsa Mintaş’ın oğlu 27 yaşındaki B.M., tetikçi olduğu ileri sürülen K.E., cinayete yardım ve yataklık yaptıkları iddia edilen H.K., O.P., Y.Ç., E.E., Ş.T., R.D. ve Ü.A., polis tarafından gözaltına alındı.

1 MİLYON LİRAYA BABASINI ÖLDÜRTTÜ İDDİASI
B.M.’nin babasını öldürtmek için 1 milyon liraya anlaştığı önü sürüldü. Cinayetin ardından anlaştığı kişilere bir miktar para verdiği, geri kalanını ödeyemediği için birkaç kez dövüldüğü de iddia edildi. B.M.’nin babasının 15 milyon lirayı bulan malvarlığının büyük bir bölümünü avukatı aracılığıyla vasiyetname hazırlayıp, derneklere bağışladığından haberinin olmadığı da belirtildi. Öldürülen İsa Mintaş’ın resmi nikahlı eşi dışında 3 ayrı kadınla daha ilişkisinin olduğu ve hepsinden toplam 6 çocuğunun bulunduğu öğrenildi.

Emniyetteki işlemlerin tamamlanmasının ardından, zanlıların tamamı dün adliyeye sevk edildi. Savcılıkta ifadesi alınan zanlılardan Ş.T., R.D. ve Ü.A., serbest bırakıldı. Nöbetçi sulh hukuk hakimliğine sevkedilen, aralarında Mintaş’ın oğlu B.M.’nun bulunduğu 6 zanlı ise tutuklandı.

denizli-mintas-isadamina-genis-capli-sorusturma

denizli-mintas-isadamina-pusu-anons

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı