REKLAMI GEÇ

Denizli’den kaçtı Bursa’da öldürüldü

Denizli’den kaçtı Bursa’da öldürüldü

‘Belediye görevlisiyiz’ diyerek adres belirlediler, sonra cinayet işlediler. Bursa’da geçen şubat ayında tabancayla vurularak öldürülen 29 yaşındaki Sinan Onver’in katil zanlısı Adem Ş. ile kendisine yardımcı olduğu öne sürülen 4 kişi, Bursa, Denizli ve İzmir’de polisin yaptığı eş zamanlı operasyonlarla yakalandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Nisan 2016 Cuma, 16:53

Bursa’nın merkez Yıldırım İlçesi Piremir Mahallesi Çiçek Caddesi üzerinde geçen şubat ayında, Denizli’den üç ay önce Bursa’ya taşınan döner ustası Sinan Onver, park ettiği otomobilin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürüldü. Cinayetin ardından soruşturma başlatan polis, görgü tanıklarının ifadesine göre, katil zanlısının olay yerinden binerek uzaklaştığı 45 plakalı otomobili takibe aldı. MOBESE ve güvenlik kameralarını inceleyen polis, plakası tespit edilen otomobilin Manisa’dan kiralandığını belirledi. Soruşturmayı genişleten Bursa polisi, Sinan Onver’in, Denizli’de arkadaşı olan 32 yaşındaki Ali Ş.’nin eşi Z.Ş. ile aşk yaşadığını, olayın duyulması üzerine ailesi ile birlikte Bursa’ya yerleştiğini ortaya çıkardı.

TELEFONLARI DİNLENDİ
Bunun üzerine savcılıktan alınan izinle, Ali Ş. ve Adem Ş. kardeşlerin telefonlarını teknik takibe alan polis, cinayetin neden ve nasıl işlendiğini belirledi.

İddiaya göre, eşi Z.Ş. ile aşk yaşadığını öğrenen Ali Ş. ile kardeşi Adem Ş., Onver’den intikam almak için plan yaptı. İki kardeş, adam yaralamak suçlarından birlikte cezaevinde yatarken tanıştıkları, Bursa’da oturan S.B.’den, Onver’in adresini bulmak için yardım istedi. Bunun üzerine S.B. arkadaşları 32 yaşındaki Y.Ş. ve 31 yaşındaki S.Ş. ile birlikte Onver’in Piremir Mahallesi Çiçek Caddesi üzerindeki evini buldu. Ancak Onver’in bu adreste oturduğu teyit etmek için S.B., kızkardeşi ile birlikte kendilerini ‘belediye görevlisi’ olarak tanıtarak, Onver’in evine gitti. Yardım etmek için geldiklerini söyleyen S.B. ve kızkardeşi, Onver Ailesi’nin Denizli’den geldiklerini belirledi. S.B. daha sonra Adem Ş.’yi telefonla arayarak, Onver’in adres bilgilerini verdi.

KURŞUN YAĞDIRDI
Bunun üzerine Manisa’dan kiraladığı otomobille Bursa’ya gelen Adem Ş., bir araya geldiği S.B. ile belirledikleri adrese gitti. Bu sırada otomobilinde unuttuğu bir eşyayı almak için evinden çıkan Sinan Onver, kendisini elinde tabancayla bekleyen Adem Ş. tarafından kurşun yağmuruna tutuldu. Göğsüne ve başına aldığı kurşunlarla ağır yaralanan Onver, kaldırıldığı Muradiye Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitirirken, polis olay yerinde 5 boş mermi kovanı buldu.

Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İzmir ve Denizli polisi ile düzenlediği eş zamanlı operasyonda katil zanlısı olarak aranan Adem Ş. ile kendisine gözcülük yapan S.B., azmettirmekle suçlanan ağabeyi Ali Ş. ve Onver’in adresinin bulunmasında yardımcı olan Y.Ş. ile akrabası S.Ş. gözaltına alınarak, Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi.

Yapılan sorgulamalarında suçlarını kabul etmeyen zanlılar, ifadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı