REKLAMI GEÇ

Denizlili 30 tekstilci milyonlarca lira dolandırıldı

Denizlili 30 tekstilci milyonlarca lira dolandırıldı

Denizlili 30 tekstilciye dolandırıcı darbesi. Farklı illerde, farklı sektörlerde faaliyet gösteren işadamlarını verdikleri karşılıksız çeklerle 20 milyon liraya yakın dolandırdığı iddia edilen 16 kişi kayıplara karıştı. Bu kişilerden bir bölümünün Gürcistan’a kaçtığı, şüphelilerden birisinin Sarıyer’de 27 kişinin hayatını kaybettiği göçmen faciasının organizatörü olarak aranan N.B. olduğu öne sürüldü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Haziran 2015 Perşembe, 16:16

Vatan gazetesinin haberine göre; İstanbul, Denizli, İzmir başta olmak üzere birçok ilde 50’nin üzerinde işadamını ilginç bir yöntemle dolandırdı. Piyasadan 20 milyon liraya yakın mal dolandıran çete elemanları, bu malları yarı fiyatına piyasaya satıp kayıplara karıştı. Şüphelilerin bir kısmının Gürcistan’da bir kısmının Türkiye’de olduğu tespit edildi. 16 şüpheliden biri ise, Sarıyer’de 27 kişinin hayatını kaybettiği kaçak tekne faciasında ismi geçen firari şüphelilerden N.B.

DENİZLİ’DE İMALAT TURİSTİK YÖRELERDE SATIŞ
Müşteki avukatlarından Aysun Selçuk Sayın dolandırıcılık olayını şöyle anlattı: “Şüpheliler organize bir çete olarak çalışıyorlar. Örneğin, denizcilik alanında tecrübeli elemanlarını bir yat bayiine gönderiyor. Bayiye piyasanın altında bir teklif sunarak işletmeciden istedikleri model yat siparişi alıyor. Çete üyeleri bu siparişler üzerine bu yatları üreten firmalara giderek karşılıksız çeklerle özel yatlar yaptırıyor. Daha sonra aldıkları bu ürünleri anlaştıkları bayilere piyasanın altında satıyor.

Buna benzer Denizli’de 30 tekstil firmasını da dolandırmışlar. Çete aynı şekilde bu kez tekstil alanında tecrübeli elemanlarını önce Antalya, İstanbul, Bodrum gibi yerlere göndererek, buradan düşük fiyat teklifiyle işletmelerin istediği modelde havlu, bornoz gibi ürünlerin siparişini almış. Siparişleri alınca da Denizli’de dolandıracağı üretici firmalara gidip bu modelde mal yapmasını istemiş. Dolandırdıkları herkese 15 Mayıs’a çek yazmışlar. 15 Mayıs’ta çekler karşılıksız çıkınca dolandırıcılık olayı ortaya çıktı. Şüpheliler o kadar organize ki, dolandırdıkları bir müşteki firmaya tır dorsesi yaptırıp, diğer dolandırdıkları müştekilerin kalan mallarını bu dorselere yükleyip Gürcistan’a kaçırmışlar.”

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI
Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı, inceleme başlatırken, şüpheliler arasında piyasaya 15 Mayıs tarihinde ödenecek şekilde 100’ün üzerinde çek yazan S.U. ile firmaları dolaşıp Uçar LTD. ŞTİ. adına mal alıp satan N.B., H.B., Ü.B., K.K., K.S., E.G.B., U.A.B., M.P. ile paravan üç şirketin hesap akışlarındaki anormalliği görmezden gelip çek veren İstanbul-Büyükçekmece’deki iki özel banka çalışanları yer alıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı