REKLAMI GEÇ

Denizlili esnaftan Sırrı Sakık hakkında suç duyurusu

Denizlili esnaftan Sırrı Sakık hakkında suç duyurusu

Denizli’de marketçi 31 yaşındaki Zekeriya Pala, ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ diyenler için ‘it sürüleri’ diyen Ağrı Belediye Başkanı DBP’li Sırrı Sakık hakkında suç duyurusunda bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Mart 2015 Cuma, 09:12

Ferah IŞIK- Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)
Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, Ağrı’da dün yapılan nevruz kutlamalarında, geçen yılki nevruzda, ülkenin batısında ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ diyenlere, “Generali olsanız ne yazar, it sürüleri” dediği için hakkında dava açıldığını söyledi. Sözlerine, “Buradaki polisler, çekim yapanlar, not tutanlara aynı şeyi tekrarlıyorum. Onlar it sürüsüdür, onlar bu halka düşmandırlar” diyerek devam ettiği belirtilen Sakık, tepkiler üzerine twitter’dan yaptığı açıklamada sözlerinin manipüle edildiğini, kendisinin parti teşkilatlarına saldıranları kastettiğini öne sürdü.

Belediye Başkanı Sakık’a tepki gösterenlerden Denizli’nin Pelitlibağ Mahallesi Hürriyet Caddesi’nde market işleten Zekeriya Pala, suç duyurusunda bulundu. Pala, “Atatürk’ün askerlerinden biriyim. Atatürk’ün yolunda ilerlemekten ve askeri olmaktan gurur duyuyoruz. Bizim için Atatürk, vatan ve bayrak namustur. Bu ülkenin savcıları bunlara hakaret edilmesine sessiz kalmamalıdır. Pervasızca ve hayasızca açıklamada bulunan Sırrı Sakık denen şahıstan davacıyım. Sırrı Sakık ve sülalesi Türk bayrağının altında nefes alıyorsa, bunu Atatürk’ün askerlerine borçludur” dedi.

Zekeriya Pala, Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği şikayet dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:
“Kendisini bilmez, ağzından çıkanı duymayan insanların kutsal değerler üzerinden siyaset yapmalarını şiddetle kınıyorum. Çanakkale’de şehit olan dedelerimizin torunlarına ‘it sürüsü’ denilmiştir. Hakarette bulunan Sırrı Sakık’tan şahsım adına şikayetçiyim. Türk halkının bir neferi ve Atatürk’ün askeri olarak Sırrı Sakık şahsıma ve milyonlara hakarette bulunmuştur. Şikayetimin dikkate alınıp Sakık hakkında dava açılmasını arz ediyorum. Bizlere ‘it sürüleri’ diyen Sırrı Sakık ağır hakarette bulunmuştur. Bu vatanı ve bayrağı Atatürk bizlere emanet etti. Sırrı Sakık, Türk-Kürt kardeşliğini de hakarette bulunmuştur.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı