REKLAMI GEÇ

Denizli’nin eski Jandarma Komutanı 200 askeri gözaltına aldı

Denizli’nin eski Jandarma Komutanı 200 askeri gözaltına aldı

Denizli’de 2013-2014 yıllarında İl Jandarma Komutanı olarak görev yapan Kıdemli Albay Ferdi Korkmaz, görev yaptığı Ankara İl Jandarma Komutanlığı’nda darbeciler tarafından rehin alındı, kurtuldu ve 200 darbeci askeri gözaltına aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Temmuz 2016 Salı, 11:41

Denizli’de 2013-2014 yıllarında İl Jandarma Komutanlığı yapan Kıdemli Albay Ferdi Korkmaz görev yaptığı Ankara İl Jandarma Komutanlığı’nda önemli bir kahramanlığa imza attı.

Akşam saatlerinde alay nizamiyesinden makamına girişi yapan İl Jandarma Komutanı Albay Korkmaz, makamına uzun namlulu otomatik silahlar ile baskın yapan subaylara karşı koydu. Kısa süreli arbededen sonra aralarında genç teğmenlerin bulunduğu subaylara, yaptıklarının çok büyük bir hata olduğunu bunun hesabını veremeyeceklerini söyleyen Korkmaz, kendisini rehin alanlar arasındaki teğmenlerin “Komutanım bu bir tatbikat” cevabıyla karşılaştı.

Teğmenleri gece 01.00 sularında, bunun bir tatbikat olmadığına ikna etmeyi başaran Albay Korkmaz’a, rehin alındığı andan itibaren yanında bulunan korumaları “Komutanım biz sizinle ölmeye hazırız” diyerek destek verdi. Albay Korkmaz, 04.00 sıralarında darbecilerin elinden kurtulmayı başardı. İl Jandarma Komutanı Korkmaz ve beraberindekiler, gelen takviye kuvvetler ile harekete geçerek yaklaşık 200 darbeci askeri gözaltına almayı başardı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı