REKLAMI GEÇ

Dinamit Tepesi’nde paraşütçü düştü

Dinamit Tepesi’nde paraşütçü düştü

Pamukkale Dinamit Tepesi’nde yamaç paraşütçüsü düştü. Uyarılara rağmen tandem kanadıyla yedeksiz havalandı, ağırlık kurallarına uymadığı için paraşütü kapandı. Kayalıklara sert iniş yapmak zorunda kalan paraşütçü kazayı bacaklarındaki kırıklarla atlattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Ekim 2016 Salı, 16:23

Pamukkale’de bulunan ve yamaç paraşütü atlama noktası olarak kullanılan Dinamit Tepesi’nden havalanan denizli-dinamit-tepesi-parasutcu-dustu-1paraşütçü, kısa süre sonra meteorolojik olumsuzluklar yaşamaya başladı.

Paraşütü kapanan ve yakın mesafede olduğu için destek paraşütünü açmaya fırsat bulamayan paraşütçü, yamaca sert bir şekilde iniş yaptı.

Durumun fark edilmesi üzerine bölgeye İtfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Yoğun uğraşların ardından yamaç paraşütçüsünün yanına ulaşmayı başaran ekipler, kurtarma çalışması başlattı.

Bilinci açık olan  paraşütçü 45 yaşındaki Bilal Taş, gerekli önlemlerin alınmasının ardından İtfaiye ve AFAD ekipleri tarafından yamaçtan indirildi, Pamukkale Üniversitesi Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

UÇUŞ KURALLARINA UYMADI
Metrelerce yüksekten düşen paraşütçünün uçuş kurallarına uymadığı ortaya çıktı. Uçuş uzmanları tarafından atlayıştan önce tandem kanadıyla tek başına havalanmaması istenen paraşütçünün uyarıları dikkate almadığı ortaya çıktı.

Çift kişi ile uçulması gereken tandem kanadıyla tek başına havalanan paraşütçünün kilo limitlerine uyulmadığı için sorun yaşadığı, paraşütün kapanması nedeniyle kazanın meydana geldiği öne sürüldü. Paraşütçünün ayrıca kaskını da takmadığı belirtildi.

BENZER UÇUŞLAR YAPILIYOR
Bölgeden atlayış yapan profesyonel paraşütçüler, zaman zaman tandem kanadıyla tek başına havalananların olduğunu belirterek, kurallara uyulmaması halinde benzer kazaların yeniden yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı