REKLAMI GEÇ

Dinamitle define avı sonu oldu

Dinamitle define avı sonu oldu

Acıpayam’da define ararken yerleştirdikleri dinamitin patlaması sonucu hayatını kaybeden Recep Tekin, Acıpayam’ın Bademli Mahallesi’nde son yolculuğuna uğurlandı. Patlamada yaralanan diğer definecinin ise tedavisi sürüyor. Jandarma, hem bölgede kaçak define kazıları, hem de kullanılan dinamitle ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Ocak 2016 Pazar, 16:57

Acıpayam’ın Bademli Mahallesi, Eşeler Yaylası Kazancı Mevkii’nde arkadaşlarıyla birlikte define arayan 56 yaşındaki Recep Tekin, kayayı parçalamak için yerleştirdikleri el yapımı dinamitin patlamasıyla hayatını kaybetmişti.

Otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından Pamukkale Üniversitesi’nden alınan Recep Tekin’in cenazesi, Acıpayam’ın Bademli Mahallesi’ndeki evine getirildi. Evli ve 3 çocuk babası Recep Tekin için daha sonra mahallesi mezarlığında cenaze namazı kılındı. Tekin, ailesi ve yakınları tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

OLAY NASIL GELİŞTİ?
Olay Cumartesi günü saat 16.00 sıralarında Bademli Mahallesi Eşeler Yaylası Kazancı Mevkii’ndeki kayalıklarda meydana geldi. Bölgeye define aramaya giden 56 yaşındaki Recep Tekin, 28 yaşındaki Gürkan Ö. 34 yaşındaki Hasan T. 41 yaşındaki Mehmet Ö. ve 29 yaşındaki Ömer T.yanlarında jeneratör, matkap, kazma, kürek ile el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan gübre, şeker, barut ve kükürt götürdü. Hazine bulmak için önce matkapla kayayı delen defineciler, daha sonra deldikleri yerlere yanlarında getirdikleri gübre, şeker, barut ve kükürt ile el yapımı patlayıcı koydukları sırada patlama oldu. Patlama nedeniyle evli ve 3 çocuk babası Recep Tekin, olay yerinde öldü, Gürkan Ö. ise yaralandı. Patlamadan yara almadan kurtulan arkadaşları durumu sağlık ve jandarma ekiplerine bildirdi.

EKİPLER 1 SAATTE ULAŞABİLDİ
Definecilerin yerini belirleyen jandarma, sağlık ekipleriyle birlikte yola çıktı. Ancak definecilerin bulunduğu yerin sarp ve kayalık olması ve araçların ulaşamaması nedeniyle ekipler zor durumda kaldı. Yaklaşık 1 saat yürüyen ekipler, definecilerin yanına ulaştı. Jandarma ve sağlık ekipleri yaralı Gürkan Ö.yü sedyeyle ambulansa taşıyarak Denizli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Gürkan Ö.nün patlama sırasında yüz ve göğsünden yaralandığı, hayati tehlikesinin bulunmadığı açıklandı.

DİĞER PATLAYICI KONTROLLÜ PATLATTI
Olay yerinde bir el yapımı patlayıcının daha olduğu tespit edilince bölgeye bomba imha uzmanı çağrıldı. Olay yerindeki incelemelerin tamamlanması ardından el yapımı patlayıcı, bomba imha uzmanı tarafından kontrollü olarak fünyeyle patlatıldı. Patlama sırasında etrafa kaya parçaları sıçradı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı