REKLAMI GEÇ

Duyarlılık arttı, suç azaldı

Toplum Destekli Polis uygulamasına pilot olan illerden olan Denizli’de sonuç alınmaya başlandı. Projeyi uygulayan Denizli Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Büro Amirliği’nin, 8 aylık çalışmaları halkın duyarlılığını artırdı. Halkın bilgilendirmesi için çeşitli yöntemler uygulanıyor.

/ DENİZLİHABER / 26 Eylül 2007 Çarşamba, 00:00

Türkiye genelinde 25 ilde uygulamaya başlanan Toplum Destekli Polis projesi, ilk 8 aylık döneminde vatandaşları asayiş olaylarına duyarlı hale getirdi. Avrupa Birliği projesi olan ve 25 ilde uygulanan proje ile her mahalleye bir polis memuru düşüyor. Proje ile birlikte her mahallede görev yapan polisler 24 saat esasına göre ev ziyaretlerinde bulunuyor, halkın sorunlarını dinliyor ve bölgede yaşanan olaylara çözümler üretiyor. Mahalle çalışmalarının dışında dağıttıkları broşürler ve afişlerle de vatandaşları projeye hakkında bilgilendiren Denizli Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Büro Amirliği, evlere paket yemek servisi yapan kuryeleri de kullanarak her eve proje ve pratik güvenlik önlemleri hakkında bilgiler veriyor.

Amaç duyarlı toplum

Toplum Destekli Polis Projesinin amacının suç ve suçlu ile mücadelede polise tedbirlerin yanında halkında duyarlı olmasını sağlamak olduğunu belirten Denizli Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Büro Amiri Recai Karagöz; proje ile birlikte toplumu duyarlı hale getirmeye çalıştıklarını söyledi. Her mahallede bir polis memurunun görevli olduğunu ve bu memurların mahallerde halkın sorunlarını dinlediğini belirten Karagöz “ Görevlilerimiz sorumlu oldukları mahallerde apartman toplantıları, okul aile birliği toplantıları ile birebir halkın sorunlarını dinliyor. Yapılan bu çalışma ile sorunları halkın gözü ile değerlendiriyor ve çözümler üretiyoruz. Bir diğer çalışmada güvenlik konusunda zafiyetleri bulunan bölgeleri video ve kameralar ile görüntüleyerek, ev sahiplerine aktarmak.”dedi. 8 aydır devam eden projede halkı doğru asayiş raporları ile de gerçek rakamlar ile bilgilendirdiklerini belirten Karagöz, 8 aylık çalışmada, suç oranlarında azalmanın yaşandığını ve bunun en önemli sebebinin Toplum Destekli Polis uygulaması olduğunu açıkladı.

Kamu kurumları destekli

Uygulamaya konular proje kapmasında en önemli çalışmalarda biriside polislerin Denizli Belediyesi olan ortak çalışmaları. Şehir merkezinde terk edilmiş evlerin ve yerlerin suç yerleri haline gelmemesi için ortak çalışmalar yapılıyor. Bu proje ile birlikte boş ve terk edilmiş 20 ev Denizli Belediyesi tarafından yıkıldı. Kamu kurumlarının da projeye önemli destekler verdiğin belirten Karagöz, “ Vatandaşlarımızın yardımları ile birçok suç veya suçluları saklayabilecek yerler tespit etti. Bu yerler terk edilmiş evler, karanlık olan bölgeler. Denizli Belediyesi ve MEDAŞ ile yaptığımız görüşmeler ile terk edilen evleri yıktırdık, karalık ve suçluları saklayan bölgelerinde aydınlatmalarını yaptırdık. Bazı bölgelerde de çevre düzeni konusunda tedbirler aldık” dedi.

Eğitim çalışmaları

Toplum Destekli Polis Projesi kapsamında mahallelerde vatandaşlara eğitimler verildi ve projenin detayları anlatıldı. Bunun dışında evlere servis yapan pizza servisçileri de halkın bilincinin artırılması için sipariş veren evlere bir de broşür götürüyor. Bu şekilde vatandaşların bu konudaki duyarlılığının süreklilik sağlaması isteniyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı