REKLAMI GEÇ

Eğitim-Sen’e saldırı

Eğitim-Sen’e saldırı

Ülkedeki gergin ortamdan yararlanmaya çalışan provokatörler yine sahnede. Önceki gece, bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının kapılarına sprey boya ile parti amblemlerinin çizilip, karşıt görüşlü sloganların yazılmasını ardından, Eğitim- Sen Denizli Şubesi’nin kapısının kırılıp içerideki malzemelere zarar verildiği ortaya çıktı.

/ DENİZLİHABER / 23 Ekim 2008 Perşembe, 00:00

Bir gün önce duvarlarına sprey boya ile sloganlar yazılan Eğitim-Sen Denizli Şubesi,  bir gün sonra kapısı kırılarak saldırıya uğradı. Edinilen bilgiye göre kapıyı kıran kişi ya da kişilerin içerideki masaları dağıttığı, bilgisayar monitörünü devirdiği ve duvarda asılı bağlamayı kırdığı belirtildi. Saldırı ile ilgili bilgi veren Eğitim-Sen Denizli Şube Başkanı Metin Süzük; “Bir gün önce sendikamız boyalı ve sloganlı bir saldırıya maruz kalmıştır. Şubemiz tarafından emniyete haber verilmiş, yazıların ve amblemlerin fotoğrafları emniyetçe alınmıştır. Şube olarak durumu şikayet ettik. Çarşamba günü saat 18.20’de sendikamızdaki yardımcı çaycının ayrılmasından sonra saat 21.00’de, emniyet yetkilerince benim sendika binasına gelmem istendi. Yönetimdeki arkadaşlarımla sendikaya geldiğimizde, kapının kırılarak içeri girildiği, içeride dolapların devrildiği, evrakların dağıtıldığı, sandalyelerin masaların devrik halde olduğunu gördük. Bu durum karşısında avukatlarımızı çağırarak hiçbir eşyaya dokunmadan emniyet çalışanlarına yardımcı olduk” dedi.

‘Saldırıyı kınıyoruz’
Eğitim Sen’in mücadelesinin kimi zaman hukuk dışı yöntemlerle, kimi zaman idari baskılarla, kimi zaman da fiili saldırılarla bastırılmak istendiğini belirten Metin Süzük, olayı kınadı. Süzük, bu tür saldırıların ve provokasyonların uğruna mücadele ettikleri ve bedeller ödedikleri değerlerdin, emek ve demokrasi mücadelesinden asla döndüremeyeceğini söyledi. Süzük, “Ülkemizde yaşananlar, özellikle yapılan kışkırtıcı açıklamaların nelere sebebiyet verdiğini, saldırganların sendikamıza kadar gelerek tahribata bulunacak kadar ileri gitmiş olmaları, sorunun basit bir saldırı olmadığını göstermektedir. Bu tür olaylar basit bir saldırı olarak algılanmamalıdır eğer böyle algılanacak olursa, saldırganları yeni saldırılar planlama ve düzenleme noktasında daha da cesaretlendirecektir. Hiçbir saldırı, eğitim ve bilim emekçilerini, onların gerçek örgütü olan Eğitim-Sen’i haklı mücadelesinden ve inandığı değerlerden vazgeçiremez.  Şubemize yapılan bu hain saldırıyı kınıyoruz” dedi.

                                  

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı