REKLAMI GEÇ

Kravatlı mafya çetesi çökertildi

Kravatlı mafya çetesi çökertildi

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nin gerçekleştirdiği operasyon eğlence mekanlarına dadanan ve işletmecilerin kabusu olan çetenin çökertilmesini sağladı. Operasyonda gözaltına alınan ve 5’i tutuklanan 16 şüphelinin aşina olunun serseri tipli suçlulardan olmadığı, eğlence mekanı sahibi, işadamı ve esnaflardan oluştuğu ortaya çıktı. “Kravatlı Mafya” olarak tabir edilen zanlıların yakalanması eğlence mekanlarının sahiplerine rahat nefes aldırdı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Kasım 2018 Çarşamba, 17:22

Denizli Emniyet Müdürlüğü Ekipleri başarılı bir operasyona imza attı. Yaklaşık bir yıl önce oluşmaya başladığı belirlenen suç örgütüne yönelik kapsamlı bir soruşturma başlatan Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, geçtiğimiz Nisan ayında soruşturmayı daha da derinleştirdi.

Zanlıların takiplerinden elde edilen bilgiler ile mağdurlarının şikayetlerinin birleştirilmesiyle yeterli delile ulaşan Emniyet Müdürlüğü ekipleri operasyon için düğmeye bastı.

16 GÖZALTI 5 TUTUKLAMA
Polis, belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar düzenledi. Operasyonlarda 16 şüpheli gözaltına alındı. Zanlılar Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan zanlılardan suç örgütünün elebaşları oldukları öne sürülen H.Ç. İ.K. R.B. F.Y. ve D.E. tutuklandı, diğerleri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İŞLETMELERE ÇÖKÜYORLAR, PARA VERMEYENİ TEHDİT EDİYORLAR
Soruşturma, suç örgütüyle ilgili ilginç detayları da ortaya çıkardı. Suç örgütünün kendilerine özellikle eğlence mekanlarını hedef olarak seçtiği, işyeri sahiplerinden tehditle para almaya çalıştıkları, vermeyenlerin işyerlerini kurşunladıkları ortaya çıktı.

ÇETENİN YAPISI ALIŞILMIŞIN DIŞINDA
Çetenin yapısının da alışılmışın dışında olduğu operasyonda ortaya çıkan detaylar arasında. Çete üyelerinin sokak serserisi olmadığı, neredeyse tamamının iş ve meslek sahibi olduğunu ortaya çıkaran polis, bunlardan bazılarının eğlence mekanı sahibi, bazılarının da işadamı ve esnaf olduğunu belirledi.

Bu özellikleriyle “Kravatlı mafya” olarak tabir edilen çetenin çökertilmesi, özellikle eğlence mekanı sahiplerini kabustan uyandırdı. Rahat bir nefes alan eğlence mekanı sahipleri, tehditle para ödemekten de kurtuldu.

SUÇ DOSYALARI KABARIK
Yakalanan zanlıların suç dosyalarının da kabarık olduğu ortaya çıktı. Zanlıların kasten adam öldürme, silahlı tehdit, mala zarar verme, yaralama, yağma, sahtecilik, dolandırıcılık ve kullanmak amacıyla uyuşturucu bulundurma gibi suçlarının bulunduğu öne sürüldü.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı