REKLAMI GEÇ

Elleriniz kırılsın

Elleriniz kırılsın

İP’li Gökhan Dikmen, Kız Meslek Lisesi’nin yıkılmasının ardından bu değerlendirmede bulundu.

/ DENİZLİHABER / 21 Haziran 2010 Pazartesi, 15:42

İşçi Partili Denizli Belediye Meclis Üyesi Gökhan Dikmen, Kız Meslek Lisesi’nin yıkılması hakkında hukuki süreci başlatacağını söylerken, yaşanılan süreci hayret verici olarak nitelendirdi. Dikmen yaptığı yazılı açıklamada; “Son günlerde Denizli’de yaşananları hayretle izliyoruz. Alt yapı çalışmalarını eline yüzüne bulaştıran Belediye, şimdi de yarışmayla seçilen ve projede korunacağı yapılan protokolle güvence altına alınan Kız Meslek Lisesi, Denizli Belediyesi yıkım ekipleri tarafından dün gece yıkılmak istenmiş ve Denizli halkının tepkisi sonucu yıkım tamamlanamamıştır.
Kimse bu kenti sahipsiz sanmasın.bu yaptığınızı yanınıza bırakmayacağız. Denizli kent tarihine kara bir leke olarak kalacak bu uygulamanın sahibi Akp’li Belediyenin bu yaptığına karşı hukuksal mücadele başlatacağız” dedi.

Daha önce bu konuda bir proje yarışması düzenlendiğinin altını çizen Dikmen, “Denizli’de 2009 yılında hükümet konağı ve çevresinde yapılacak düzenlemeyle ilgili proje yarışması yapılmış ve Yüksek Mimar Yavuz Selim Sepin’in projesi birinci seçilmişti. İçinde bir çok tarihi değer taşıyan yapıların da olduğu proje alanında Kız Meslek Lisesi binası ve Endüstri Meslek Lisesi’ndeki taş yapıların korunacağı projede yer aldı. Denizli Valiliği ile yapılan protokolle de yazılı olarak Mimarlar odasının çalışmaları sonucu yazılı olarak garanti altına alındı. Tüm bunları yok sayarcasına Denizli Belediyesi yıkım ekipleri dün gece iş makineleri ile gelerek Kız Meslek Lisesini yıkmak istediler.

Belediye kanunsuzluğunu devam ettiriyor. Denizli belediye başkanı Nihat Zeybekci, Denizlispor ligden düştüğünde “Başarısız olan görevi bıraksın” çağrısı yapmıştı. Şüphesiz bunun doğruluğuna inanmıştır. Şimdi bende kendine bu sözünü hatırlatıyorum. Altyapı projesi ve meydan projesinde ki başarısızlıklarınız ortada. Her yağmurdan sonra, Denizli sular altında kalıyor. “Yüzyılın Alt yapı Projesi” artık halk tarafından “Yüz Yılın Çilesi” olarak tanımlanıyor. Hele yapılan protokollere rağmen Kız Meslek lisesini yıkmak istemeniz bardağı taşıran son damla oldu. Bu şehirde yaşayanlar artık size güvenmeyecek. Sizin atmış olduğunuz imzalara açıklamalarınıza inanmayacak.

Şimdi Denizli tek vücut olacak ve sizin kanunsuzluklarınıza karşı mücadele edecek. Vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyorum. Gelin hep beraber yapılanlara sessiz kalmayalım. Birlikte mücadele edelim” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı