REKLAMI GEÇ

Emniyet’ten cemaate “muslukçu” uyarısı

Emniyet’ten cemaate “muslukçu” uyarısı

Denizli Emniyet Müdürlüğü, camilerde meydana gelen hırsızlık olaylarına karşı cemaate uyarılarda bulundu. Mağduriyetler yaşanmaması için “ceketinizi asarken cebinde cüzdanınızı bırakmayın” ve “üzeriniz pislenmiş diye yaklaşanlara inanmayın” uyarısı yapıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Mart 2016 Pazar, 15:50

Dini vecibelerini yerine getirmek üzere camilere gidenlerin küçük bir dikkatsizliği, zaman zaman hırsızlıkla biten mağduriyetlere yol açıyor. Hırsızlık yapmayı alışkanlık haline getirenler, her defasında yeni yöntemler uygulayarak, cemaati tuzağına düşürüyor.

MUSLUKÇU HIRSIZLARI OLARAK ANILIYORLAR
Denizli Emniyet Müdürlüğü, “muslukçu” olarak adlandırdığı kişilere karşı dikkatli olmaları konusunda camilere giden cemaati uyardı. Emniyet Müdürlüğü’nün internet sitesinde yer alan uyarıda, vatandaşların cami şadırvanlarında abdest alırken veya içeride namaz kılarken askıya astıkları ceket ve benzeri giysilerin cebinde para ve cüzdanlarını bırakmamaları istendi.

Abdest alırken yardımcı olma bahanesiyle yaklaşanlara karşı da dikkatli olunması, abdest alma sırasında ceketlerin askıya asılması yerine omuzda tutulmasının alışkanlık haline getirilmesi uyarısı da yapıldı.

“ÜZERİNİZ PİSLENMİŞ” SÖZÜNE DİKKAT!
Emniyet Müdürlüğü, yankesicilerin en fazla başvurduğu yöntemlere de değinerek, “Yolda yürürken ‘üzerinizde pislik’ var diyenlerin yanınıza yaklaşmalarına izin vermeyin. Bu kişileri uygun bir dille reddedin” denildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı