REKLAMI GEÇ

Engelli kız çocuğunun kaçılması davasında karar çıktı

Engelli kız çocuğunun kaçılması davasında karar çıktı

2013 yılında kaçırılan ve kaçırıldıktan 12 gün sonra Denizli’de şüpheli bir şekilde trafik kazasında hayatını kaybeden 17 yaşındaki  zihinsel engelli Emine Bakan davasında karar çıktı. Davanın karar duruşmasında Bakan’ın bulunduğu aracın sürücüsü E,T.’ye 1 yıl 11 ay 10 gün hapis cezası, Bakan’ın zorla çalıştırıldığı gazinonun işletmecisi sanık Y.G’ye 10 yıl 3 ay, 25 bin 200 TL adli para cezası,  Bakan’ı kaçıran ve fuhuş yaptırıldığı düşünülen ve gazinolarda çalışmaya zorlayan E.T’ye 11 yıl hapis ve 30 bin TL adli para cezası verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Aralık 2021 Cumartesi, 10:16

Burdur’un Çavdır ilçesinde 21 Ekim 2013’te babasının yanına gitmek üzere evden çıkan ve kendisinden bir daha haber alınamayan 17 yaşındaki yüzde 50 zihinsel engelin yanı sıra yüzde 26 işitme engeli bulunan Emine Bakan için ailesinin başvurusu üzerine arama kararı çıkartılmış, genç kız 12 gün sonra Denizli’nin Baklan ilçesinde kaza yapan otomobilde hayatını kaybetmişti. Ailenin kız kaçırma, cinsel istismar ve hürriyetinden yoksun bırakma iddialarına ilişkin açılan davada görevsizlik kararı verilmesiyle aile hukuk mücadelesi vermeye devam etti. Ortaya yeni iddiaların atılmasıyla dava, Denizli 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesine alındı.

TEKRAR DAVA AÇILMIŞTI
Kazada şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden zihinsel engelli Emine Bakan’ı kaçırdığı, alıkoyduğu, taksirle ölümüne neden oldukları ve çocuğu fuhşa sürüklediği ileri sürülerek E.T., E.D., B.A., Y.G. ve H.G. hakkında tekrar dava açıldı. Davanın 23 Mayıs’taki ikinci duruşması 19 Eylül’e ertelenirken, talimatların sonuçlarının beklenmesi ve yeni taleplerin alınması kararlaştırıldı.

SANIKLARA CEZA YAĞDI
Aile ve Sosyal Politikalar Denizli İl Müdürlüğü avukatlarının da müdahil olduğu davanın karar duruşması
Denizli 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 17 Aralık’taki duruşmada karar açıklandı. Taksirle ölüme sebebiyet verme suçundan, engelli çocuğun bulunduğu aracın sürücüsü E,T.’ye 1 yıl 11 ay 10 gün hapis cezası, Bakan’ın zorla çalıştırıldığı gazinonun işletmecisi sanık Y.G’ye 10 yıl 3 ay hapis, 25 bin 200 TL adli para cezası,  Bakan’ı kaçıran ve fuhuş yaptırıldığı düşünülen gazinolarda çalışmaya zorlayan E.T’ye kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçundan 11 yıl hapis ve 30 bin TL adli para cezası verlidi.

EMSAL KARAR ÇIKTI

Emine Bakan’ın ailesinin ve Eşit Haklar İzleme Derneği’nin avukatı olarak davayı takip eden Aylin Onursev, dava dosyası mütalasında insan ticareti suçundan cezalandırma talebi olmamasına rağmen emsal karar alınmasının bundan sonraki yargılamalar açısından çok önemli olduğunu dile getirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı