REKLAMI GEÇ

“Failler bir an önce bulunmalı”

“Failler bir an önce bulunmalı”

Sivas’ta 2 Temmuz 1993’te Madımak Oteli’nin yakılması sonucu hayatını kaybeden 37 kişi, olayların 16’ncı yıldönümünde Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Derneği tarafından düzenlenen törenle anıldı.

/ DENİZLİHABER / 3 Temmuz 2009 Cuma, 19:16

Dernek binasında gerçekleştirilen anma törenine Alevi dernekleri, çeşitli siyasi partiler ile kitle örgütleri temsilcileri katıldı. Hacı Bektaş-ı Veli Kültür ve Dayanışma Vakfı önünde bir araya gelen kalabalık, katliamın faillerinin bir an önce bulunmasını ve konunun aydınlatılmasını istediler.
Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Derneği Denizli Şube Başkanı Erkan Aras, grup adına basın açıklaması yaparak AKP hükümetine eleştirilerde bulundu. Türkü söylemek, saz çalmak, semah dönmek için gittikleri Sivas’ta, 37 kişinin vahşice katledildiğini söyleyen Aras, “Orta çağdan çıkan bir karanlık düşünce, onların bedenlerinde laikliği, demokrasiyi, barışı, halkların kardeşliğini ataşe vermiştir. Bu olaylarla insana dair ne varsa yok edilmek istendi. Türkiye şimdi, şairleri ve sanatçılarının diri diri yakılması gibi bir ayıbı omuzlarında taşıyor. Biz aleviler olarak bu memleketin bir parçasıyız ve barış ve demokrasiden yanayız. Bizler sadece eşit hakların tanınmasını istiyoruz. AKP hükümetinin Alevi açılımdaki kendine göre Alevileri dizayn etmesini asla tasvip etmiyoruz. Onurlu duruşumuzu dün olduğu gibi bugün de sürdüreceğiz” dedi.
‘Kendi krizlerini yarattılar’
Yaşanan ekonomik krizin, kapitalistlerin krizi olduğunu kaydeden Aras, “Kapitalistler kendi krizlerini yarattılar. Bu krizi bahane ederek sermayelerini ikiye katladılar. AKP hükümeti sermayeye paket üstüne paket açıyor. Emekçilere, köylülere, işçilere krizin bedelini ödetmeye çalışıyor. AKP hırsızlara, rantiyecilere, tefecilere kaynak bulabilirken, Alevilerin acısını bir nebze olsun hafifletecek olan Madımak Oteli’nin kamulaştırılması için devletin bütçesinde para olmadığını söylüyor. Bu nasıl bir devlet bütçesidir. Madımak mutlaka utanç müzesi olmalıdır. Şehitlerimize söz veriyoruz ki, Çorum, Maraş, Sivas katliamının gerçek failleri bulunmadıkça, hesap vermedikçe, bu ateş hiç sönmeyecek ve bu yürek hiç susmayacaktır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı