REKLAMI GEÇ

Fatura diye tıkladığınız virüs olabilir

Fatura diye tıkladığınız virüs olabilir

Günlük yaşamın bir parçası olan internet kullanımı, yeterli önlem alınmadığında ve gelen mailer konusunda dikkatli davranılmadığında virüslerle başınız derde girebiliyor. İşte bunlardan birisi de “fatura bilgisi” gibi gönderilen “kripto” virüsü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Haziran 2016 Cumartesi, 08:45

İl Emniyet Müdürlüğü, her kullanıcının karşılaşabileceği virüs konusunda internet sitesi üzerinden uyarılarda bulundu. Mail adreslerine gelen faturalar konusunda dikkatli olunması istenerek, kriptolanmış virüsler yoluyla bilgilerin ele geçirildiği vurgulandı.

Yapılan uyarıda, son dönemde fatura maili ile gelen virüslerin çok sayıda kullanıcının ev ve iş yerlerindeki bilgisayarlara bulaştırıldığı, böylece bilgisayarda yer alan tüm bilgilerin ele geçirilip şifrelendiği, geri verme karşılığında ise para talep edildiği belirtildi.

VİRÜS NASIL BULAŞIYOR?
GSM firmasından geldiğini sanılan bir e-posta gönderiliyor. Kullanıcı fatura detay bilgisini öğrenmek için üzerine tıkladığında, GSM firmasına ait web sitesi gibi görünen, fakat GSM firması ile ilgisi bulunmayan bir siteye yönlendirme yapılıyor. Fatura indirmek için dosya açıldığında virüs bilgisayara bulaşmış oluyor.

YAPILMASI GEREKENLER
İl Emniyet Müdürlüğü, bu tür bir şantaj olayı mağduru olmamak için yapılması gerekenleri şöyle açıkladı:

-Nereden geldiğini bilmediğiniz bir e-posta alırsanız dikkatli olun. Emin olmadan e-postayı açmayın. Şüphelendiğiniz durum olursa da hiç düşünmedin silin.
-Bilgisayarınıza güncel bir antivirüs programı kurun.
-İndirdiğiniz dosyalarınızı virüs taramasından geçirin.

Yorumlar

SAMET GÜNGÖR   -  Bağlantı 11 Haziran 2016, 09:16

İl emniyet Müdüdürlüğü ile irtibata geçin denmiyor çünkü Siber suçlar bunu Çözemiyor malesef bü günlük bir olay deil bu kripto virüsü İnşallah bir gün bu işi çözerler Daha fazla insanın canı yanmadan.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı