REKLAMI GEÇ

Gizli tanık Yavuz konuştu, savcı düğmeye bastı

Gizli tanık Yavuz konuştu, savcı düğmeye bastı

Denizlilerin yakından takip ettiği İşadamlarına yönelik FETÖ soruşturmasında şu ana kadar 20 kişi tutuklandı. 7 işadamının da arandığı soruşturmanın şüphelilerine Yavuz kod isimli bir gizli tanığın ifadelerinin de sorulduğu öne sürülüyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Ağustos 2016 Pazartesi, 11:31

Denizli 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminin ardından kentte bir biri ardına yapılan operasyonları, görevden almaları, gözaltı ve tutuklamaları konuşuyor.

BİRBİRİNDEN ÖNEMLİ İSİMLER VAR
Zeybekci’nin Belediye Başkanlığı döneminde Denizli Belediyesi’nin en önemli isimlerinden biri olan eski meclis üyesi Sezai Günalp, DTO Başkanı Necdet Özer, İl Özel İdare Genel Sekreterliği yapmış, AK Parti’nin 2014 yerel seçimleri öncesinde Merkezefendi Belediye Başkan adaylığında en çok ismi geçenlerden biri olan Adem Oklu gibi birbirinden önemli çok sayıda işadamı cuma günü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

DOSYA 2015’TE AÇILMIŞ
FETÖ üyesi olmak, örgüte finans desteği sağlamak gibi iddialarla tutuklanarak cezaevine gönderilen işadamlarına ilişkin soruşturmanın 2015 yılında açıldığı ileri sürülüyor.

GİZLİ TANIK SORUSU
Tutuklanan işadamlarına emniyetteki sorguları sırasında bir gizli tanığın ifadeleri de yöneltildiği iddialar arasında. Yavuz kod isimli gizli tanığın ifadelerinde geçen bazı iddiaların sorgulamalar sırasında şüphelilere tek tek sorularak kendilerine yönelik iddialar hakkında savunma yapmalarının istendiği ileri sürülüyor.

Gizli tanıklık aslında çok uzun süredir Türk hukuk sisteminde kullanılıyor. Ancak Türkiye gizli tanıklık sistemine, özellikle iddialarına medyada sık sık yer verildiği Ergenekon ve Balyoz gibi davalardan aşina.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı