REKLAMI GEÇ

Yedikleri kek öğrencileri zehirledi, 13 çocuk hastaneye kaldırıldı

Yedikleri kek öğrencileri zehirledi, 13 çocuk hastaneye kaldırıldı

Hacı Halil Bektaş Orta Okulu’nda bir öğrenci velisinin cuma hayrı için sınıfa getirdiği hazır kekten yiyen öğrencilerden bazıları kısa süre sonra mide bulantısı yaşamaya başladı. Okul yönetiminin devreye girmesiyle okula çok sayıda ambulans ve sağlık ekibi sevk edildi. Çocuklardan 13’ü hastaneye kaldırıldı, 10’u tedavi altına alındı. Çocukların kekten zehirlendiği öne sürüldü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Aralık 2019 Cuma, 11:37

Merkezefendi’deki Hacı Halil Bektaş Orta Okulu’nda hareketli saatler yaşandı. Mimar Sinan Caddesi ve Gazi Bulvarı üzerinde bulunan okula çok sayıda ambulans sevk edilmesi, polis ekipleri de müdahale etti.

ZEHİRLENME ŞÜPHESİ
Özellikle velileri tedirgin eden hareketliliğin nedeni kısa süre içinde anlaşıldı. Okulun 5-D sınıfında öğrenim gören öğrencilerden birinin velisi cuma hayrı için okula bir marketten aldığı hazır kekten getirdi.

Öğrenci velisinin getirdiği kek, 26 öğrencili sınıfa dağıtıldı, çocuklar kekleri yedi. Bir süre sonra bazı öğrenciler mide bulantısı şikayetiyle öğretmenlerine başvurdu. Benzer şikayetlerin sayısının artması üzerine durum önce okul yönetimine bildirildi, ardından da 112’den yardım istendi.

ÇOK SAYIDA AMBULANS SEVK EDİLDİ
İhbarın ardından 112 Acil Servisi tarafından Hacı Halil Bektaş Ortaokulu’na birbiri ardına 6 ambulans sevk edildi. Sağlık ekipleri hızla okula girdi, zehirlenme belirtisi gösteren 13 çocuk ambulanslara alınarak, hastanelere kaldırıldı.

VELİLER TELAŞLA OKULA VE HASTANELERE KOŞTU
Zehirlenme olayının duyulmasının ardından veliler okula ve hastaneye koştu. Yetkililerden çocuklarıyla ilgili bilgi almaya çalışan veliler, durumlarının iyi olduğunun açıklanmasının ardından rahat bir nefes aldı.

10 ÖĞRENCİ TEDAVİ ALTINA ALINDI
Hastaneye kaldırılan öğrencilerin midelerinin yıkandığı ve 10 öğrencinin tedbir amacıyla kontrol altında tutulduğu öğrenildi. Öğrencilerin durumlarına ilişkin açıklama yapan Sağlık Müdürü Berna Öztürk, çocukların durumlarının iyi olduğunu ve tedavilerine başlandığını kaydetti.

OĞUZ: “DURUM KONTROL ALTINDA”
Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz da bazı öğrencilerin keki yedikten sonra bazı şikayetlerin ortaya çıktığını belirterek, “Sağlık ekipleri tarafından öğrenciler hastaneye kaldırıldı, korkulacak bir durum yok. Olayı takip ediyoruz” dedi.

Öğrencilerin yediği kekin ev yapımı olmadığı, yaygın bir marketler zinciri tarafından satıldığı belirtildi. Kekin markette satışının halen sürdüğü kaydedildi. Öğrencileri zehirleyen keklerin son kullanma tarihlerinin geçmediği saptandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı