REKLAMI GEÇ

Hafize Kurban’ın duruşması devam etti

Hafize Kurban’ın duruşması devam etti

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında çocuklarının gözü önünde boşanmak üzere olduğu karısını boğazını keserek öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Uğur Kurban’ın yargılanması sürüyor. Davada söz alan Hafize Kurban’ın kardeşi Hacer Balık, kız kardeşin çocuklarına kendisinin baktığını belirterek, “Bir çocuk düşünün, her gece yatmadan önce babasının en ağır cezayı alması için dua ediyor” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Temmuz 2020 Perşembe, 17:39

27 Ağustos 2019’da Uğur Kurban, çocuklarının gözü önünde boşanmak üzere olduğu eşi Uğur Kurban tarafından boğazı kesilerek öldürülmüştü.

Duruşmaya Hafize Kurban’ın annesi, babası ve kardeşi katıldı, katil zanlısı Uğur Kurban ise SEGBİS ile bağlandı.

Davada söz alan müşteki Hacer Balık, öldürülen kız kardeşinin çocuklarına kendisinin baktığını belirterek, “Bir çocuk düşünün her gece yatmadan önce babasının en ağır cezayı alması için dua ediyor” dedi.

Denizli 6. Ağır Ceza Mahkemesi, karar çıkması beklenirken savcı ve üye hakimin değişmesi nedeniyle mahkemeyi 17 Eylül tarihine ertelendi. 17 Eylül’de görülecek duruşma davanın 8. duruşması olacak.

Duruşmadan karar çıkmasını bekleyen Hafize Kurban’ın ailesi erteleme kararı üzerine gözyaşlarını tutamadı. Hafize Kurban’ın annesi Huriye Balık, kız kardeşi Hacer Balık ve babası Mustafa Balık erteleme kararları karşısında üzülerek bir an önce karar verilmesini istedi.

Hafize Kurban’ın babası Mustafa Balık dava sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, “Yine hüsran, yine hayal kırıklığı. Benim kızım öldü, 2 gün önce öldürülen Pınar da benim kızımdı. Ben yetkililere buradan sesleniyorum. En başından beri ‘adalete güveniyorum’ dedim. Hala güveniyorum ama yapılması gereken yapılsın. İstanbul sözleşmesi uygulanmalı diyorlar. Demek ki bu sözleşme kadınları koruyor. Ben yetkililere güveniyorum. Katilin en ağır cezayı almasını istiyorum” dedi.

KADIN ÖRGÜTLERİNDEN TEPKİ
Davanın ertelenmesi kararının ardından kadın örgütleri Denizli Adliyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirerek karara tepki gösterdi. Basın açıklamasını okuyan Ebru Koç Acar, “Bugün burada 27 Ağustos 2019’da çocuklarının gözü önünde ayrılmak istediği eşi tarafından sokak ortasında boğazı kesilerek öldürülen Hafize Kurban’ın karar duruşmasından çıkacak sonuca ses olmak için toplanmıştık. Kadın örgütleri olarak başından beri takipçisi olduğumuz bu davanın karar duruşması olmasını beklerken, savcı ve üye hâkimin değiştiğini ve bu sebeple davanın yine ertelendiğini öğrendik” dedi.

“ADALET YERİNİ BULANA DEK BURADA OLACAĞIZ!”
Davanın başından itibaren kamuoyu oluşturmak ve kadın cinayetlerini devlet politikalarından ayrı tutmaya çalışan anlayışın karşısında durmak için orada olduklarını ifade eden Acar, “Kadın cinayetlerinin politik olduğunu, cezasızlığın katilleri cesaretlendirdiğini, siyasal söylemlerle 2. sınıf kabul edilen kadınların her gün şiddetle burun buruna olduğunu her fırsatta haykırmaktan vazgeçmiyoruz. Bizler bu dava defalarca ertelense de adalet yerini bulana dek burada olacağız. Hafize Kurban için, Pınar Gültekin için, öldürülen tüm kadınlar için, korkusuzca yaşayabilmek için adalet istiyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı