REKLAMI GEÇ

Hafize Kurban’ın katil zanlısı kocası hakim karşısında

Hafize Kurban’ın katil zanlısı kocası hakim karşısında

Boşanma aşamasında olduğu karısını öldüren Uğur Kurban hakim karşısına çıktı. Denizli 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada sanık ifade verdi, eşinin kendisini aldattığını iddia etti, boşanma davasını da kendisinin açtığını söyledi. Sanık, eşinin konuşmalarının kendisini tahrik ettiğini ve bu nedenle bıçakladığını söyleyerek kendini savundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Kasım 2019 Pazartesi, 19:39

Pamukale’nin İncilipınar Mahallesi’nde boşanma aşamasında olduğu eşini çocuğunun gözü önünde bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Uğur Kurban, bugün hakim karşısına çıktı.

Sabah erken saatlerde başlayan davaya kadın örgütleri yoğun ilgi gösterdi, zanlının en ağır cezayı almasını istedi.

Denizli 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlayan duruşmada kimliklik kontrolünün ardından sanık Uğur Kurban’ın ifadesi alındı. İfadesinin genelinde öldürdüğü karısına yönelik ithamlarda bulunan ve kendisini aldattığını öne süren sanık, yazışmalarını gördüğünü, boşanma davasını da kendisinin açtığını söyledi.

Bir tekstil firmasında çalışırken eşiyle tanıştığını ve bir müddet sevgili kaldıktan sonra 2014’te evlendiklerini iki çocuklarının olduğunu söyleyen Uğur Kurban, evlendikten sonra bazen tartışmalarının olduğunu, 3-4 ay önce de eşinden şüphelendiğini anlattı.

Eşinin telefonundaki WhatsApp’ın kodunu kopyalayarak telefonuna yüklediğini ve buradan bazı konuşmaları gördüğünü öne süren sanık, eşinin kendisini aldattığını iddia etti ve bu nedenle de boşanma davası açtığını belirtti.

Olay günü anlaşmalı boşanmayla ilgili konuşmaya gittiğini, ancak eşinin sözlerine dayanamadığını ve yanındaki bıçağı karın bölgesine salladığını, eğilince göğüs ve boğazına isabet ettiğini anlattı.

Davaya müdahil olan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatının, eşini bıçaklamak, öldürmekle ilgili eşinin yakını ile mesajlaşmaları olup olmadığı sorulan sanık Uğur Kurban, “Daha önceden öldürmeyi düşünmemiştim. ‘Benim iki çoçuğum var, Hafize için elimi kana bulayamam’ dedim. Kesinlikle Hafize’yi öldüreceğime dair bir şey yazmadım” dedi.

Mahkeme heyeti, duruşmayı 3 Ocak 2020 tarihine erteledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı