REKLAMI GEÇ

HAYRİ DEV HASTANEDE

HAYRİ DEV HASTANEDE

UNESCO tarafından, ‘Yaşayan İnsan Hazinesi’ ödülüne layık görülen Hayri Dev, hastaneye kaldırıldı.

/ DENİZLİHABER / 14 Nisan 2010 Çarşamba, 17:51

Kendi yazdığı ve bestelediği türküler ve kendine has oyunları ile filmlere dahi konu olan ve UNESCO tarafından ‘Yaşayan İnsan Hazinesi’ ödülüne layık görülen Hayri Dev, karın şişliği, iştahsızlık, nefes darlığı şikayetiyle, DDH Enfeksiyon Hastalıkları Kliniği’ne, kızı Fatma Altın ve torunu Altan Dev ile birlikte başvurdu. Hayri Dev’e, zatürre ve kalp yetmezliği teşhisi kondu.
Hayri Dev’i, DDH Başhekimi Uzman Dr. Ramazan Canural da yalnız bırakmadı. Dev’in tüm tedavi sürecini yakından takip eden Canural, hastada zatüre başlangıcı olduğunu ve kalp yetmezliği geliştiğini, hastayı en kısa sürede eski sağlığına kavuşturarak, çam düdüğü ve üç telli sazına kavuşturacaklarını söyledi. Canural, Başhekim Yardımcısı ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Zoroğlu’nun yöresel sanatçının hastalılığıyla ilgili gerekli tüm takibi yaptığını belirtti. Hayri Dev’in hasta yatağında bile üç telli sazını elinden düşürmemesi ise dikkat çekti.

Rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Sanatçı Hayri Dev’i, Vali Yavuz Erkmen, Denizli Devlet Hastanesi’nde ziyaret etti. UNESCO tarafından 2003 yılında kabul edilen ve ülkemizin de taraf olduğu “Yaşayan İnsan Hazinesi” olarak değerlendirilerek ödüle layık görülen Hayri Dev’e geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Vali Erkmen, durumu hakkında doktorlardan bilgi aldı. 77 yaşındaki Hayri Dev de, şu an durumunun iyi olduğunu söyleyerek ziyaretlerinden dolayı Vali Erkmen’e teşekkür etti. Vali Yavuz Erkmen ile bir süre sohbet eden Dev, “Köyümü evimi çok özlüyorum. Çam düdüğü çalmayınca, köyümün havasını solumayınca gözüme uyku girmiyor. Bir an evvel iyileşmek istiyorum” diye konuştu. Vali Yavuz Erkmen de Hayri Dev ve ailesine geçmiş olsun dileklerini ileterek, bir sıkıntı durumunda yardıma her an hazır olduklarını belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı