REKLAMI GEÇ

Hırsızı gördüğünüzde yapmanız gerekenler

Hırsızı gördüğünüzde yapmanız gerekenler

Denizli Emniyet Müdürlüğü, hırsızlık olayıyla karşılaşıldığında, vatandaşlara “önce can güvenliğinizi sağlayın” uyarısını yaptı.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 18 Ağustos 2016 Perşembe, 09:38

Denizli Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Birimi, hırsız ile karşı karşı gelindiğinde soğukkanlı ve kararlı olunması gerektiği, vurgularken, “hırsız siz uyurken odanıza girdiyse uyuyor numarası yaparak can güvenliğinizi sağlayın” diyor.

Hırsızlar, hemen herkesin korkulu rüyası. Aynı zamanda “hırsızla yüz yüze gelirsem ne yaparım?” en çok sorulan soru. Peki, hırsız ile karşılaşıldığında ne yapılmalı, nasıl davranılmalı? İşte Toplum Destekli Polis Birimi’nin bu soruya yanıtı:

KENDİNİZİ ODAYA KİLİTLEYİN
İlk olarak siz evdeyken olmaması gereken sesler geldiğini fark ettiyseniz, ilk olarak evden sessizce ayrılın. Bu mümkün değilse bir odaya kendinizi kilitleyip, sonra da polise haber verin

UYUYOR GİBİ YAPIN
Hırsızın uyuduğunuz odada olduğunu gördüğünüzde yapmanız gereken sakin olmak, paniğe kapılmamak. Can güvenliğiniz için hırsız gidinceye kadar uyuyor gibi görünün. Saldırıya uğrarsanız vereceğiniz tepkiyle onu şaşırtabilirsiniz.

HIRSIZ İLE YÜZYÜZE GELMEK
Hırsızla direk yüz yüze gelindiğinde ise yapmanız gereken soğukkanlılığınızı korumak ve kararlı davranmak. Kesinlikle kendiniz yakalamaya çalışmayın.

EŞKAL DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
Hırsızlık olayı sonrası kaçan kişinin yakalanabilmesi için eşkal bilgilerinin önemli olduğu da belirtilerek, üzerindeki elbise, boy, saç rengi gibi göze çarpan özelliklere dikkat edilmesi, kaçış yönü ve özellikle de kaçtıkları araçların markası, rengi, plakası gibi bilgilerin polise aktarılması istendi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı