REKLAMI GEÇ

Hırsızlar kıskıvrak yakalandı

Hırsızlar kıskıvrak yakalandı

Topraklık Mahallesi’ndeki Ressam İbrahim Çallı Ortaokulu’na giren 3 kişi, vatandaşların ihbarı üzerine gelen polislerden kaçarken yakalandı. Pencerelerin korkuluk demirlerini testere ile keserek içeri giren zanlılar, müdür ve müdür yardımcılarının odalarını darmadağın etti. Zanlılardan birinin 33 sabıkası ve kesinleşmiş 4,5 yıl hapis cezasının bulunduğu ortaya çıktı. 18 yaşındaki zanlı, bilgisayar ve LCD televizyon çalmak için içeri girdiklerini söyledi.

Burak Coşkun / DENİZLİHABER / 15 Nisan 2015 Çarşamba, 10:42

Topraklık Mahallesi’nde dün gece hırsız-polis kovalamacası yaşandı. Saat 23:30 sularında polisi arayan bir vatandaş, Ressam İbrahim Çallı Ortaokulu’nun bahçesinde şüpheli şahıslar gördüğünü bildirdi. Bunun üzerine durumu kontrol etmek için gelen asayiş ekibini fark eden 3 zanlıdan dışarıda bekleyen gözcü içerideki iki arkadaşını uyardı.

ic-3YUNUSLAR YAKALADI
Binayı terk eden zanlılar ara sokaklara kaçarak izlerini kaybettirmek istedi. Bunun üzerine motosikletli Yunus ekiplerinden yardım istendi. Yunuslar, B.Ö.Ö. (18), C.A (17) ve H.A. (20)’yı bölgeden fazla uzaklaşamadan kıskıvrak yakaladı. Zanlılarla birlikte tornavida ve bıçak gibi malzemeler ele geçirildi.

ic-1
KORKULUKLARI TESTERE İLE KESTİLER

Hırsızlardan 18 yaşındaki B.Ö.Ö., polislere içeri nasıl girdiklerini anlattı. Zanlılar, binaya pencerelerdeki korkuluk demirlerini testere ile keserek girmişlerdi. Müdür ve müdür yardımcılarının odalarını alt üst eden zanlılar, çekmecelerde bulunan bozuk paraları ve okulun çeşitli birimlerine ait anahtarları almışlardı. B.Ö.Ö., dizüstü bilgisayar ve LCD televizyonları da almak istediklerini ancak polislerin gelmesi üzerine kaçmak zorunda kaldıklarını anlattı.

ic-2B.Ö.Ö., için bir süredir okulu gözlediklerini ve çevrede keşif yaptıklarını da polise itiraf etti. B.Ö.Ö.’nün hırsızlıktan 33 sabıkasının bulunduğu ve kesinleşmiş 4,5 yıl hapis cezası olduğu öğrenildi.

ic-4
Okul Müdürü Hasan Kenez, bir süre önce okul bahçesindeki Berna Dalaman Anaokulu’na da hırsızların girdiğini belirterek, “Bütün güvenlik önlemlerini almıştık. Kamera sistemlerimiz var, okulun her tarafını da ışıklandırdık. Ancak korkuluk demirlerini keserek içeri girebileceklerini düşünmemiştik” dedi.

3 zanlı daha sonra polis tarafından Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Yorumlar

Müstantik Efe   -  Bağlantı 15 Nisan 2015, 19:52

Kıskıvrak yakalanan hırsızlar, hemencecik dışarı çıktılar. Nerde bunun bedeli, prosüdürler, evraklar, şahitler vs vs adam gibi ceza yeseler yüreğim yanmaz. Sabaha bırakılmaları çok şaşırtıcı, hırsızlığın suçu yok derlerdi inanmazdım.

haber   -  Bağlantı 15 Nisan 2015, 10:55

Daha çocuk yaşta 33 sabıkası var.

Ali   -  Bağlantı 15 Nisan 2015, 10:51

Suçluların korkulu rüyası, Yunus polisleri.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı