REKLAMI GEÇ

İnterpol devreye girdi Serinhisar’da tutulan kız kurtarıldı

İnterpol devreye girdi Serinhisar’da tutulan kız kurtarıldı

İtalya’nın Sicilya Adası’nda yaşayan Türk anne-babanın, “fazla batılılaştığı” gerekçesiyle Serinhisar’a gönderdiği ve akrabalarının yanında zorla tutulduğu iddia edilen 19 yaşındaki Ayşegül D., İnterpol’ün devreye girmesiyle kurtarıldı. Baba Birol D. ile anne Yasemin D.’nin İtalya’da “anne-baba, adam kaçırma, nitelikli hırsızlık ve darp” suçlamalarıyla hakim karşısına çıkacağı bildirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Eylül 2015 Pazartesi, 17:18

BABAANNEN KAZA GEÇİRDİ DİYE GÖNDERİLDİ
BBC Türkçe’nin de haberleştirdiği olay, iddiaya göre geçen nisan ayında meydana geldi. Kızlarının İtalya’daki yaşama ayak uydurmasından rahatsızlık duyan baba Birol B. (40) ile anne Yasemin D. (36), kızlarını Türkiye’ye göndermek üzere bir plan yaptı. Babaannesi Ayşe Fatma D.’nin kaza geçirdiğini söyleyip Serinhisar’a gönderdiler.

ERKEK ARKADAŞI HABER VERDİ
Bir süre sonra Ayşegül D. İtalya’ya dönmek istediğini söyledi. Akrabaları buna izin vermeyince de İtalya’daki erkek arkadaşını arayıp, “Beni burada zorla tutuyorlar” diyerek yardım istedi. Erkek arkadaşı, daha sonraki aramalarında Ayşegül D.’ye ulaşamayınca Türk Konsolosluğu’na giderek durumu anlattı ve devreye İnterpol girdi. İnterpol ve Türk polisinin ortak çalışmasıyla Ayşegül D. tutulduğu evden alınıp ay başında İtalya’ya gönderildi.

PASAPORT VE CEP TELEFONUNA EL KONULDU İDDİASI
Ayşegül D’nin, Serinhisar’da kaldığı süre içinde kaçmaması için akrabalarının yemeğine uyku ilacı atıp pasaportu ile cep telefonuna el koyduğunu iddia ettiği belirtilirken, genç kızın ifadesi ve yapılan telefon dinlemeleri sonucunda, kaçırma olayından sorumlu tutulan anne Yasemin D. ve baba Birol D. bu sabah gözaltına alındı. Türk anne-baba, adam kaçırma, nitelikli hırsızlık ve darp suçlamalarıyla yargılanacak.

Yorumlar

Deniz   -  Bağlantı 29 Eylül 2015, 16:19

Kıza, erkek arkadaşına, interpole, polisimize teşekkürler. Önemli olan kızı kendi ayakları üzerinde durabilecek şekilde geri gönderebilmek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı