REKLAMI GEÇ

İtfaiyenin 2015 mesaisi yoğun geçti

İtfaiyenin 2015 mesaisi yoğun geçti

Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri 2015 yılında yoğun mesai yaptı. Geçen yıl 3 bin 850 yangına koşan Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nin olaylara müdahale sayısı kaza ve kurtarma operasyonlarıyla birlikte 4.900’e ulaştı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Ocak 2016 Perşembe, 11:59

Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri 2015 yılında da yoğun bir mesai harcadı. Büyükşehirin ardından 19 ilçedeki 52 noktada kurulumunu tamamlayarak, toplamda 100 adet modern ve donanımlı araç filosu, yaklaşık 600 tecrübeli personeli ile vatandaşların mal ve canını korumak için 24 saat nöbet bekleyen Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri geçen yıl 3.850 yangına müdahale etti. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri söz konusu yangınlarla birlikte 360 kaza ve 690 kurtarma çalışması olmak üzere toplam 4.900 olaya müdahale ederken, 10 adet de boğulma operasyonunda da etkin rol oynadı. “Önce tedbir” politikası ile çalışmalarını gece gündüz sürdüren Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, kentteki 2.750 işletme ve kamu kurumunu da olası yangın ve kaza gibi tehlikelere karşı denetledi.

denizli-buyuksehir-itfaiye-2015-degerlendirmesi-ic-2

110.000 VATANDAŞA EĞİTİM
Geçen yıl binlerce olaya müdahale etmesinin yanı sıra, istenmeyen vakaların yaşanmasını engellemek için eğitim çalışmalarına da aralık vermeden devam eden Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri 102 okul ve 130 kamu kurumu ile sivil toplum kuruluşlarında olmak üzere toplamda 111.000 vatandaşa yönelik eğitim verdi. Denizli merkez ve ilçelerde yaptığı eğitim faaliyetleri kapsamında başta yangın olmak üzere, kurtarma, ilk yardım, yönlendirme ve yangın söndürme gibi konularda toplumu bilinçlendirme çalışmaları yürüten Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, geçen yıl bölgesel bazda da eğitim vermeye başladı. 2015’de Muğla’nın Yatağan İlçesi’nden gelen 15 kişilik itfaiye personeline teorik ve uygulamalı eğitim verildi.

İTFAİYE TEŞKİLATIMIZ TÜRKİYE’YE ÖRNEKTİR
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’de 52 noktada yaklaşık 600 personeli ile Avrupa standartlarında hizmet veren Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın geçen yıl çalışma temposunun çok yoğun olduğuna dikkati çekti. Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nin yıl boyu fedakarca çalıştığını vurgulayan Başkan Zolan, “İtfaiye teşkilatımız Denizli’nin en ücra köşesinde de olsa ‘imdat’ çağrısı olduğunda hızla vatandaşımızın yardımına koştu, koşmaya da devam edecek. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Şunu net olarak söylüyorum. Gerek personeliyle, gerekse ekipman ve donanımıyla itfaiye teşkilatımız Türkiye’ye örnektir” dedi.

denizli-buyuksehir-itfaiye-2015-degerlendirmesi-ic-1

BÜYÜKŞEHİR İTFAİYE 7/24 GÖREVDE
Büyükşehir ile beraber kaza, yangın gibi her türlü felakete anında müdahale edecek 52 merkezde itfaiye birimi oluşturduklarını anlatan Başkan Zolan, “Büyükşehirden önce birçok bölgede gündüzleri hizmet veren itfaiye artık bugün 52 noktada, 7/24 görevi başında vatandaşlarımızın yardımına koşmaya hazır halde bekliyor. Vatandaşımız herhangi bir felaketle karşı karşıya kalmasın istiyoruz ancak bir ‘imdat’ çağrısı geldiğinde de tetikte olmamız gerekiyor. Bu vesileyle vatandaşlarımızın yardım çağrısında, kendi canını hiçe sayarak gece gündüz demeden koşan itfaiye teşkilatımıza canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı