REKLAMI GEÇ

Jandarma aman vermiyor

Jandarma aman vermiyor

Denizli İl Jandarma Komutanlığı 3 ayrı operasyonda toplam 23 kişiyi gözaltına aldı. Uyuşturucu, tarihi eser kaçakçılığı ve sahte para piyasaya sürdükleri tespit edilen 3 ayrı şebeke yapılan operasyonlarla çökertildi.

/ DENİZLİHABER / 15 Ağustos 2009 Cumartesi, 19:25

Jandarma yaptığı operasyonla suç örgütlerine aman vermiyor. Denizli İl Jandarma Komutanlığı timleri kendilerine gelen ihbarları değerlendirerek 3 ayrı suç örgütüne operasyon düzenledi. İlk operasyon ise 8 ilde eş zamanlı olarak yapıldı.

Sahte para ve tarihi eser kaçakçılarına darbe
Sarayköy İlçe Jandarma Komutanlığı, 8 aydan bu yana yaptığı teknik takip sonucu, sahte para ve tarihi eser kaçakçılığı yaptığı ileri sürülen çeteye baskın yaptı. Ekipler, Denizli’nin Sarayköy, Buldan, Acıpayam, Çal, Çivril ve Honaz ilçeleriyle birlikte Aydın, Isparta, Ankara, İzmir, Manisa, Burdur ve İstanbul’da belirli adreslere bugün eş zamanlı operasyon düzenledi.
Operasyonda liderliğini 36 yaşındaki M.O. ve 38 yaşındaki M.V.’nin yaptığı öne sürülen çete ile ilgili olarak 18 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramalarda 14 bin Türk lirası, 5 bin Amerikan doları ve 200 Euro sahte para ele geçirildi. Gözaltına alınan 18 kişi adliyeye sevk edilirken, 9 aylık hamile olduğu öğrenilen ve adı açıklanmayan kadın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Diğer şüphelilerin Adliye’de ifadeleri alınıyor.

Uyuşturucu tacirleri pazarlıkta yakalandı
İlimizde uyuşturucu tacirlerine yönelik operasyonlarını aralıksız sürdüren Denizli İl Jandarma Komutanlığı timleri, kendilerine gelen bir ihbarı değerlendirerek iki ilçede farklı zamanlarda uyuşturucu tacirlerine yönelik operasyon gerçekleştirdi. İlk operasyon Honaz İlçesi’nde gerçekleştirildi. Honaz’a bağlı Emirazizli Köyü’nde R.O. isimli şahsın elinde uyuşturucu madde bulunduğu ve bunu satmak istediği ihbarını alan timler yaptıkları istahbarat çalışması neticesinde uyuşturucu taciriyle pazarlık yaptı. Yapılan pazarlık sırasında baskın gerçekleştiren Jandarma uyuşturucu madde satan R.O.’yu satmaya çalıştığı uyuşturucu maddeler ile birlikte suçüstü yakaladı. R.O.’nun evinde yapılan aramada ise 1185 gram kubar esrar maddesi ile 167 adet kök kenevir bitkisi ele geçirdi.

Jandarmanın ikinci operasyonu ise Çameli İlçesi’ne oldu. İlçede esrar maddesi yetiştirdikleri ve bu maddeleri satmak istedikleri öğrenilen 4 kişilik uyuşturucu şebekesi de yapılan istihbarat çalışmaları neticesinde yakalandı. Jandarmayla pazarlık yaparken suçüstü yakalanan T.S., M.S., M.S. ve S.A’nın evlerinde ve arazilerinde yapılan aramada ise 30800 gram kubar esrar maddesi, 4018 kök dikili vaziyette kenevir bitkisi, 1 adet tabanca, 1 adet şarjör 26 adette mermi, 28 gramda kenevir tohumu ele geçirdi. Gözaltına alınan 4 kişi ise yapılan sorgulamanın ardından mahkemeye sevk edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı