REKLAMI GEÇ

Jandarma suçüstü yaptı

Jandarma suçüstü yaptı

Bağbaşı ve Karahayıt’ta yapılan iki ayrı operasyonda, Roma dönemine ait tarihi eser parçaları ile 188 sikke ele geçirildi.

/ DENİZLİHABER / 12 Mayıs 2008 Pazartesi, 00:00

İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipleri, Bağbaşı Beldesi’nde, yeni sit alanı olarak tespit edilen bölgede, kaçak kaçı yapıldığı ihbarı üzerine, söz konusu yerde yaptıkları incelemede, R.Ş. isimli şahsı suçüstü yakaladı. R.Ş.’yi kazıya devam ettiği sırada basan ekipler, kazı yapılan yerde birçok çukurun açıldığını ve etrafında eski eser olduğu belirlenen parçaları buldular. Tarihi eser parçalarının, Denizli Müze Müdürlüğü’nün yaptığı inceleme neticesinde, Roma dönemine ait mermer parçaları ve kilise yeri kalıntıları olduğu tespit edildi. Olayla ilgili Cumhuriyet Savcısı’na bilgi veren ekipler, R.Ş.’yi de adli makamlara sevk etti. R.Ş. isimli şahıs, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Karahayıt’ta, elinde tarihi eser bulunan ve bunları satmak için müşteri arayan bir şahsın bulunduğu bilgisini alan, Denizli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, önleyici hizmet devriyesi görev sırasında

Y.C. isimli şahsın, kimlik kontrolü sırasında şüpheli hareketlerde bulunması üzerine arama yaptı.

Yapılan aramada, şahsın üzerinde 186 adet gümüş sikke ve 2 adet sarı renkli sikke olmak üzere toplam 188 sikke ele geçirildi. Ele geçirilen tarihi eserlerden 186 adet gümüş sikkenin, tescil ve tasnife tabi müzelik değerde ve müzede korunması gerekli kültür varlıklarından olduğu, (2) adet sarı renkli sikkenin Bizans dönemine ait sahte sikke olduğu tespit edildi. Ele geçirilen eserlere el konulurken, Y.C. ise tutuklanarak cezaevine konuldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı