REKLAMI GEÇ

Jandarmadan helikopter destekli trafik denetimi

Jandarmadan helikopter destekli trafik denetimi

Denizli İl Jandarma Komutanlığı, sorumluluk alanlarında meydana gelen trafik kazalarının önüne geçebilmek amacıyla denetimlerini sürdürüyor. Son olarak Acıpayam-Çameli-Fethiye yolunda helikopter destekli denetim gerçekleştirildi, kural ihlali yapan sürücülere ceza yağdı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Aralık 2020 Salı, 10:51

Denizli İl Jandarma Komutanlığı, trafik kazalarının önüne geçebilmek, ölüm ve yaralanmaları önlemek amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Jandarma trafik faaliyetleri kapsamında Denizli İl Jandarma Komutanlığı tarafından kapsamlı bir denetim gerçekleştirildi.

Aydın Jandarma Filo Komutanlığı’ndan görevlendirilen helikopter Acıpayam-Çameli-Fethiye yol güzergahında havalandı, trafik denetimi gerçekleştirdi.

Denetime, trafik hizmetlerinin yürütülmesinden sorumlu İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Levent Güldoğuş da katıldı.

Belirlenen yol güzergâhının üstünde uçuş yapan helikopter içindeki görevliler, kural ihlali yaptığını tespit ettikleri araçları, yol üzerinde konuşlanan trafik ekiplerine bildirdi, cezai işlem uygulandı.

Meydana gelen kazalarda yüzde %91 gibi çok yüksek bir oranda sürücülerin kusurlu olduğunun belirlendiğini aktaran jandarma yetkilileri, bu tarz uygulamalar ile sürücüler üzerindeki yakalanma riski duygusunun en üst seviyeye çıkarılması, sürücü davranışlarının olumlu yönde değiştirilmesinin hedeflendiğini belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı