REKLAMI GEÇ

KABUSLA UYANDIK!

KABUSLA UYANDIK!

Aydın’ın Buharkent Beldesi’nde meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki sarsıntı, büyük paniğe yol açtı. Panik nedeniyle Denizli’de bir kişi evinin balkonundan atlayarak yaralandı.

/ DENİZLİHABER / 4 Aralık 2009 Cuma, 10:07

Denizli, sabah saat 08.00 sularındaki sarsıntıyla uyandı. Aydın’ın Buharkent Beldesi’nde meydana gelen ancak Aydın’dan daha çok Denizli’de hissedilen depremin aletsel büyüklüğü 4,9. Babadağ Fayı’nın üzerinde ve Buharkent, Sarayköy Horsunlu üçgeninde geçen hafta başlayan hareketlilik en yüksek depremini bu sabah üretti. Depremin yerin yalnızca 7,5 kilometre altında meydana gelmesi ise, daha şiddetli hissedilmesine yol açarken, sarsıntı Denizli’de büyük paniğe neden oldu.

Bir yaralı var
Bir vatandaşımız, evinin balkonundan atlayarak yaralandı. Gültepe Mahallesi’ndeki evinin birinci katından atlayan 44 yaşındaki vatandaşın kişisel bilgileri verilmezken, yaralı 112 ekiplerince kaldırıldığı Servergazi Devlet Hastanesi’nde düşme nedeniyle zedelenen ayağı alçıya alındıktan sonra taburcu edildi.

Kayda değer kayıp yok
Saltak Caddesi’nde yıkılan bir baca, bina altına park etmiş arabada hasara yol açarken, kent merkezinde Denizli Valiliği binası dahil birçok binada derin sıva çatlakları oluştu.
Denizlihaber’e konuşan Vali Yavuz Erkmen, gerek Aydın’ın gerekse Denizli’nin merkez üssüne yakın köylerinde taramaların tamamlandığını söyledi. Erkmen, “Her hangi bir can ve mal kaybımız yok. Hasarlar sıva çatlağı, kiremit düşmesi gibi boyutlarda. Ancak depremin yüzeye yakın meydana gelmesi şiddeti ve dolayısıyla paniği arttırdı” diye konuştu.

Bazı okullar tatil
Vali Yavuz Erkmen başkanlığında toplanan kriz masası, özellikle depremin yoğun hissedildiği okullarda bir tarama yaptı. Kriz masası, deprem güçlendirmesi yapılmış okulların dışındaki tüm okullarda eğitim öğretimin devam edip etmeyeceği ile ilgili kararı, okul idarecilerine bıraktı. Öğrencilerin psikolojik durumuna bağlı olarak Denizli Lisesi başta olmak üzere bazı okullarda eğitim öğretime bir gün süreyle ara verildi.

Artçılar sürüyor
Sabah saatlerinde yaşanan 4,9 büyüklüğündeki depremin ardından artçılar sürüyor. Buharkent’te vatandaşlar depremin üzerinden ancak bir saat sonra evlerine girebilirken, artçı sarsıntılar da paniğin devamını getirdi. Bölgede depremin ardından ilk ikisi Buharkent, üçüncüsü ise Sarayköy’de olmak üzere 3.2, 3.1 ve 3.3 büyüklüğünde 3 artçı sarsıntı daha kaydedildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı