REKLAMI GEÇ

KAÇAK BİNASINI KURTARAMADI

KAÇAK BİNASINI KURTARAMADI

Denizli Sümer mahallesinde bulunan biri giriş üç katlı binayı, sahibinin çabası kurtaramadı.

/ DENİZLİHABER / 15 Temmuz 2010 Perşembe, 17:02

Sümer Mahallesi İzmir yolu üzerindeki bulunan biri giriş, üç katlı bina 1993 yılında yapıldı. Zemin ve birinci katında işyerleri bulunan binanın sahibi Ömer Palay, 1994 yılında nargile salonu ruhsatı aldığı üst katı mescide çevirdi.

Daha sonra da çatısına minare ve kubbe yaparak mescidi cami gibi kullandırmaya başladı. Mescit 2004 yılında da İbadullah Camii adını aldı. Bunun üzerine harekete geçen belediye, ruhsatı bulunmadığı için caminin kullanılamayacağını bildirdi.

Belediyenin uyarısı üzerine bina sahibi Ömer Palay, mozaikle, dış cepheye Atatürk’ü Kocatepe’deyken gösteren fotoğrafını yaptırdı. Bu arada, Denizli Belediyesi Meclisi, binayı kamulaştırarak yeşil alana dönüştürmek için karar aldı; ancak bina sahibi Palay, meclisin kararının iptali için Denizli İdare Mahkemesi’ne dava açtı.

Üç yıl süren dava sonunda, mahkeme kamulaştırma kararını yerinde buldu. Mahkeme kararı üzerine Denizli Belediyesi, kamulaştırma bedeli olan 165 bin lirayı Ömer Palay’ın hesabına yatırarak yıkım tebligatında bulundu.

Boşaltılan, kapı ve pencereleri sökülen binadaki Atatürk mozaiğinin üzeri brandayla kapatıldı. Binanın yıkımı da hava karardıktan sonra yapıldı. Bina sahibi Ömer Palay yıkıma tepki göstererek, “Burası ibadethane olarak hizmet veriyordu. Burası ruhsatlıdır. Ancak ruhsat cami değil nargile salonu üzerinden alınmıştır. Temyize gidemeden yıkım yapıldı” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı