REKLAMI GEÇ

Kadınlar, kadın cinayetlerine karşı seslerini yükseltti

Kadınlar, kadın cinayetlerine karşı seslerini yükseltti

Denizli Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu, son günlerde yine artan kadın cinayetlerine karşı seslerini yükseltti. Delikliçınar Meydanı’nda eylem yapan kadınlar, “korkmuyoruz, susmuyoruz” diyerek, hesap sormaya devam edeceklerini haykırdı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Mayıs 2020 Cuma, 18:35

Denizli Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu, Delikliçınar Meydanı’nda eylem yaptı. Platform adına açıklamayı Eğitim Sen Kadın Sekreteri Ebru Koç Acar yaptı.

Muğla’da 25 yaşındaki Zeynep Şenpınar’ın, Manisa’da 22 yaşındaki Gülnur Kocabaş’ın erkek arkadaşları tarafından katledildiklerini belirten Acar, “Türkiye’de günde en az 2 kadının erkeklerin fail olduğu cinayetler ile hayatlarını kaybettiği ortada iken, kadın düşmeni söylemlerle erkekliği yücelten uygulama ve politikalarla hayatlarımızın her alanına müdahale edilmeye devam ediliyor. Reddeden, boşanmayı talep eden, yapılan her türlü eşitsizliğe ses çıkarmaya çalışan, hayır diyen kadınlar bastırılıyor, susturulmaya çalışılıyor, itaate zorlanıyor” dedi.

Kadınların bu döngünün politik olduğunu bildiğini ifade eden Acar, “Gücümüzü, öfkemizle ve örgütlü mücadelemizle birleştirerek, burada bir kez daha söylüyoruz. Susmayacağız, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz. Hukuki süreçte kadınların güvencesi olan 6284 ve İstanbul Sözleşmesi uygulanmak zorundadır. Bizler, hayatları ellerinden alınan tüm kız kardeşlerimizin hesabını sormaya söz verdik. Dünya’nın yarısıyız ve Dünya’nın dört bir yanında emeğimiz, bedenimiz, haklarımız için; tacize, tecavüze, kadına şiddete, kadın cinayetlerine karşı mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.

Grup, kadın cinayetlerine karşı bir süre slogan atarak, daha sonra dağıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı