REKLAMI GEÇ

Karantinada olması gereken 12 kişi sokakta yakalandı

Karantinada olması gereken 12 kişi sokakta yakalandı

Koronavirüs teşhisi konulan ya da temaslı oldukları için evlerinde karantinada bulunması gereken 12 kişi sokakta yakalandı. Haklarında dava açılan ve ceza kesilen karantina kaçakları KYK yurtlarına yerleştirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Mayıs 2021 Pazartesi, 17:15

Koronavirüs teşhisi pozitif çıkan ya da temaslı oldukları için evlerinde karantinada bulunanlar güvenlik güçleri tarafından sık aralıklarla denetliyor.

24-30 Mayıs tarihleri arasında yapılan kontrollerde ikametlerinde olması gerekirken karantina kurallarına uymayarak dışarıda olduğu belirlenen 12 kişi yakaladı.

Kredi ve Yurtlar Kurumu’na yerleştirilerek zorunlu karantina sürelerini geçirmeleri sağlanan bu kişilere toplam 18 bin lira para cezası kesildi, ayrıca TCK 195. Maddesi (Bulaşıcı hastalıklardan birine yakalanmış veya bu hastalıklardan ölmüş kimsenin bulunduğu yerin karantina altına alınmasına dair yetkili makamlarca alınan tedbirlere uymayan kişi, iki aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır) gereğince savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Yorumlar

Bakış Açısı   -  Bağlantı 31 Mayıs 2021, 20:29

BU hastaları -TR de yaklaşık 100 000 hasta var- karantinayı KYK yurtlarında almanız tüm insanları evlerine hapsetmekten daha AKILLI politika olur. AMA AKP ve MHP’nin HEP CEBİME KAZAN KAZAN felsefesi TÜRK milletini bitirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı