REKLAMI GEÇ

KAZALAR… SORULAR… VE SAVUNMA…

KAZALAR… SORULAR… VE SAVUNMA…

Denizli Büyükşehir Belediyesi otobüslerinin karıştığı trafik kazaları gündemdeki yerini korurken, Ulaşım Daire Başkanı Niyazi Türlü, Denizlihaber’in birbiri ardına ortaya atılan iddialarla ilgili sorularını yanıtladı. Türlü, bazı iddiaların asılsız olduğunu söylerken, en çok şikayet gelen hız konusuyla ilgili de gerekenin yapılacağını söyledi.

Engin Ünal / DENİZLİHABER / 5 Ağustos 2014 Salı, 16:44

Birbiri ardına gelen trafik kazaları gözlerin belediye otobüslerine çevrilmesine neden oldu. Bu kazalardan ilki 1 Ağustos’ta Bursa ile Ulus caddelerinin kesiştiği kavşakta meydana gelmiş, 2 kişinin hayatını kaybettiği kazada 16 kişi de yaralanmıştı.

Belediye otobüsü kazalarının ikincisi hafta sonunda İlbade Mahallesi’nde meydana gelmiş, yine otobüs ile otomobil çarpışmış ve kaza maddi hasarla atlatılmıştı.

Üçüncü kazada ise, şoför el frenini çekmeyi unutmasıyla Pamukkale Üniversitesi Kalp Merkezi durağında, iki belediye otobüsü çarpıştı ve bu kaza da küçük hasarla atlatıldı.

Toplu taşıma hizmeti veren otobüslerin birbiri ardına trafik kazalarına karışması, doğal olarak dikkatlerin Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne çevrilmesine neden oldu. Tepkiler ve iddialarla ilgili olarak Ulaşım Dairesi Başkanı Niyazi Türlü ile konuştuk.

150 OTOBÜS, 220 ŞOFÖR
“Toplu taşıma hizmeti kaç araçla veriliyor” sorumuza Türlü, “150 otobüs” yanıtı verirken, “Otobüs şoförleri 15-16 saat çalıştırıldığını iddia ediyor. Doğru mu ve kaç şoför çalışıyor?” sorumuz üzerine de “220 şoför görev yapıyor. Çift vardiya çalışıyorlar. Turex’ten toplu taşıma hizmetini devraldıktan sonra çalışma sürelerini düşürebilmek için şoför sayısını artırdık.Çalışma süreleri de 8-9 saat” dedi.

“OTOBÜSLERDE TAKOGRAF YOK”
Otobüslerde takograf olmadığı iddialarını anımsattığımızda, Türlü’nün yanıtı “Doğru, takograf yok. Çünkü kanunen böyle bir zorunluluk bulunmuyor. Bunun yerine her otobüste hız limitini aşmayı önleyen sistem mevcut” şeklinde oldu.

Otobüslerin hızlı gittiğinden yapılan şikayetlere dikkati çekerek, “hız limiti nedir?” sorumuzu Türlü, “Güzergahlar master plana göre oluşturuldu. Son duraktan hareket eden aracın hangi saatte Bayramyeri’nde olacağı belli. Zaman zaman buna uyabilmek için hızlı gidildiği oluyor. Ancak, koyduğumuz hız limitleri aşılmıyor. Şehir içinde hız sınırı 50 kilometre. Bölünmüş yollarda ise 70 kilometre” diye yanıtladı.

“DENİZLİ KART” GELİYOR
Kart yerine nakit parayla binişlerde şoförlerin para alıp verirken zaman kaybettiği de belirten Ulaştırma Dairesi Başkanı Niyazi Türlü, “Bunu ortadan kaldıracak sistem kısa süre içinde hayata geçirilecek. Otobüslere ‘Denizli Kart’ ile binilecek. Sarı, kırmızı ve mavi renkte hazırlanacak. Yaşlı, öğrenci ve engellilerin hangi renkte kart kullanacağı daha sonra belirlenecek. Ayrıca Denizli’de kısa süre bulunacaklar için ‘kullan at’ diye bilinen kartlar satışa sunrulacak” diye konuştu.

EĞİTİMDEN GEÇTİ
Eğitimle ilgili şikayetlere de değinen Türlü, “Tüm şoförler eğitimden geçirildi. Neler yapmaları, nasıl davranmaları gerektiği anlatıldı. Ayrıca kamera sistemiyle izleme yapılıyor. Olumsuzlukla karşılaşanların şikayetlerini bildirmelerini bekliyoruz” ifadesini kullandı.

Yorumlar

ahmet yum   -  Bağlantı 6 Ağustos 2014, 13:20

50 veya 70 km mi kim nerde ne zaman görmüş. birde şu kırmızı ışık ihlallerini göz ardı edemeden geçemeyeceğim. polise bildiriyorum kırmızı ışık ihlalini otobüsün arkasından takip ettim aynı anda çınarda otobüsü durdurup sadece uyarıda bulunuldu. Hani cezası biz yapsak hemen keserler cezayı. uyarmak bir çözüm mü tartışılacak bir konu bence. bu böyle devam ettikce artık bu tür şöfer hatalarını polis yerine vatandaş vermeye başlayacağına inanıyorum başta ben olmak üzere.

mehmet   -  Bağlantı 6 Ağustos 2014, 12:30

minibüs yolcu indirip bindirirken yanından trafik akıyor. otobüs yolcu indirip bindirirken trafik duruyor. herkes topluca durduğu ve hareket ettiği için toplu taşıma oluyor)))

burak_gti   -  Bağlantı 5 Ağustos 2014, 20:09

şehiriçi hız limiti 50 miymiş??allah allah yaaa kıbrıs şehitler bölünmüş yol mu??inönü cad.,,bayramyeri,cınar yoksa buralar ş.içi değil mi??bu şöförlerin üst değilde alt limiti 50 demedi deme!!!bu otobüs şöförleri minibüscülerden bile saygısızlar trafikte bunu bilirim bunu söylerim..tabi hepsine mal etmemek lazım ancak bu otobüslerin ve ulaşımın üstüne düşülmeli..ayrıca park edecek yer bulamıyoruz yaa nasıl bi şehir olduk her yere duba konuyo iyi hoşta biz napcaz 🙁

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı