REKLAMI GEÇ

“Korku ve baskı olmamalı”

“Korku ve baskı olmamalı”

Denizli Barosu Başkanı Av. Müjdat İlhan, yeni adli yıl açılış konuşmasında çarpıcı açıklamalar yaptı. Görkemli Adliye sarayları yapmanın yeterli olmadığını belirten İlhan, “Asıl iş orada görev yapan yargıç, savcı, avukat ve adliye emekçilerinin hiçbir korku ve baskının etkisinde kalmaksızın görevlerini yapabilecekleri iklimi oluşturmaktır” dedi. İlhan, yargıya güvenin yüzde 20’lere düştüğü Türkiye’de bir yargı reformunun da şart olduğunu vurguladı.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 1 Eylül 2014 Pazartesi, 12:32

2014-2015 adli yılının açılışı dolayısıyla vilayet önündeki Atatürk anıtında tören düzenlendi. Törene, Vali Abdülkadir Demir, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yıldırım, adli ve idari yargı temsilcileri, Denizli Barosu Başkanı Av. Müjdat İlhan ile avukatlar katıldı.

Atatürk anıtına çelenk konulmasının ardından konuşma yapan Denizli Barosu Başkanı Av. Müjdat İlhan, yargı bağımsızlığına dair çarpıcı açıklamalar yaptı. Yargının işleyişi ve bağımsızlığı konusunda tartışmaların yaşandığı ve kaygıların dile getirildiği bir ortamda, yargı reformunun artık zorunlu hale geldiğini belirten İlhan, “Bizde yapılması gerekli olan hukuk ve yargı reformu, yargının tüm unsurlarının katılımıyla mümkündür. Hakim ve savcıların savunma mesleğinin mensuplarının ve onların örgütü olan Baroların ve Barolar Birliği’nin, Hukuk Fakültelerinin ve bilim adamlarının, Adalet Bakanlığının birlikte çalışmasıyla ortaya çıkacak ve kamuoyunda da tartışılacak bir yargı reformu ülkemizin en acil gereksinimidir. Fakat hepsinden önce çağdaş ve özgür bir demokrasi ve bağımsız bir yargı herkesin ortak talebi olmalıdır” dedi.

“KORKU” VE “BASKI” VURGUSU
Görkemli Adliye Sarayları yapmanın önemli olduğunu ancak yeterli olmadığını vurgulayan İlhan, “Asıl iş orada görev yapan yargıç, savcı, avukat ve adliye emekçilerinin hiçbir korku ve baskının etkisinde kalmaksızın görevlerini yapabilecekleri iklimi oluşturmaktır” dedi.

mujdat-ilhan-ic“YARGIYA GÜVEN YÜZDE 20’LERE DÜŞTÜ”
Yaklaşan HSYK seçimlerine de değinen İlhan, “Bugün yargının kurucu unsuru olan hakim savcı meslektaşlarımız dahi, HSYK seçimi için yaptıkları çalışmalarda yargıya güvenin yüzde 20’lere düştüğünü söylüyorlarsa, bunda katkısı olanların da sorumluluğu üzerine almaları gerektiğinden bahsetmelilerdir. Hakim ve savcılarımız her türlü mesleki faaliyetinin şekillendiği HSYK seçimlerinin de, oy kullanacak 12 bin’den fazla hakim ve savcımızın vicdanlarında yapılmasına izin verilmeli, herhangi baskı unsuru oluşturulmamalıdır. Yargı bağımsızlığını ve kürsü dokunulmazlığı seçimlere feda edilmemelidir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı