REKLAMI GEÇ

Kredi kartı dolandırıcılığında 4 tutuklama

Kredi kartı dolandırıcılığında 4 tutuklama

Denizli Emniyet Müdürlüğü ekipleri ülke genelinde 300 bin dolayında kişinin kredi kartı bilgilerini “kart aidatlarını iade ediyoruz” diyerek kopyaladıkları tespit edilen 4 dolandırıcıyı yakaladı. Mahkemeye çıkarılan zanlılar tutuklandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Aralık 2016 Pazartesi, 14:55

Denizli Emniyet Müdürlüğü ekipleri son dönemlerde yoğunlaşan kredi kartı dolandırıcılığının önlenmesine yönelik kapsamlı bir çalışma başlattı.

Yapılan şikayetler ve elde edilen istihbarat bilgileri ışığında harekete geçen polis, dolandırıcılık zanlısı 4 kişiyi gözaltına aldı.

Bu kişilerin ülke genelinde çeşitli bankalara ait kart bilgilerini ele geçirerek, kart sahiplerine bankadan aradıklarını ve kredi kartı aidatlarını iade edeceklerini söyleyerek, kartlardaki paraları internet bankacılığı yoluyla hesaplarına aktardıkları belirlendi.

Suçüstü yakalanan zanlıların üzerlerinde ve ikametlerinde yapılan aramalarda 26 adet cep telefonu, 1 adet laptop bilgisayar, başkaları adına kayıtlı 37 adet sim kart ve banka dekontları ele geçiren polis, telefonların ve bilgisayar incelemesinde Türkiye genelinde faaliyet gösteren büyük bankaların 250.000 ile 300.000 dolayında müşterisine ait hesap bilgileri olduğu ortaya çıktı.

Soruşturmanın tamamlanmasının ardından mahkemeye sevk edilen 4 zanlı, dolandırıcılık suçlamasıyla tutuklandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı