REKLAMI GEÇ

Milli atlete hapis şoku

Milli atlete hapis şoku

Engelli milli atlet Yasemin Çiloğlu, ödeyemediği 5 bin 265 liralık iki ayrı cep telefonu borcu yüzünden, icra işlemi sırasında tahahhüdü ihlalden cezaevine girdi. Otomobilini satan babası Süleyman Çiloğlu, kızını cezaevinden kurtardı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Aralık 2015 Çarşamba, 14:10

Ferah IŞIK / DENİZLİ, (DHA)
Özel Sporcular Atletizm Milli Takımı’nda yer alan ve 2012’de Berlin’de düzenlenen atletizm yarışlarında atlamadaki 4.53’lük derecesiyle Londra Olimpiyatlarına katılmaya hak kazanan Denizlili engelli sporcu 22 yaşındaki Yasemin Çiloğlu, maddi ve manevi destek olunmadığı gerekçesiyle aktif sporu bıraktı. Ailesiyle birlikte Çaybaşı Mahallesi’nde yaşayan ve bir işyerinde çalışarak geçimini sağlayan Çiloğlu, Denizli’de elden taksitle satış yapan bir mağazadan cep telefonu satın aldı. İlkinin borcu bitmeden Yasemin Çiloğlu, aynı mağazadan ikinci bir telefon daha aldı. Yükselen borcunu ödeyemeyen Yasemin Çiloğlu, firmanın şikayeti üzerine geçen pazartesi icra işlemi sırasında tahahhüdü ihlalden gözaltına alınıp sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Bu olayların ardından büyük üzüntü yaşayan genç kızın babası Süleyman Çiloğlu ile annesi Sabiha Çiloğlu, 5 bin 265 TL tutan borcu ödemek için harekete geçti. Otomobilini satan baba borcu ödeyip Yasemin Çiloğlu’nu dün cezaevinden kurtardı.

denizli-zihinsel-engelli-milli-sporcu-cezaevinde-ic

ZİHİNSEL ENGELLİ OLMASINA RAĞMEN CEZAEVİNE ATTILAR
Baba Süleyman Çiloğlu, kızının zihinsel engelli olmasına rağmen kendisine telefon satıp senet imzalattıklarını belirterek şöyle dedi:

“Zihinsel engelli olmasına aldırmadan tutuklama kararı çıkartılarak cezaevine götürdüler. Kızımı çıkartmak için aracımı yarı fiyatına satmak zorunda kaldım. Arabanın satışından elde ettiğim parayı yatırarak kızımı cezaevinden çıkardım.”

Kızının cezaevine girmesinden büyük üzüntü duyduğunu belirten bedensel engelli anne Sabiha Çiloğlu da zihinsel engelli kızına iki telefon birden satılmasının düşündürücü olduğunu belirterek, yetkilileri göreve çağırdı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı