REKLAMI GEÇ

O patlamanın yeni görüntüleri ortaya çıktı

O patlamanın yeni görüntüleri ortaya çıktı

Bayramyeri’nde, geçen cuma günü unlu mamuller üretiminin ve satışının yapıldığı işyerinde tüpten sızıp sıkışan gazdan kaynaklandığı belirtilen patlamayla ilgili yeni güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Patlamanın meydana geldiği işyerinin tam karşısındaki alışveriş merkezinin güvenlik kameralarına yansıyan o anlarda patlamanın şiddeti ve yarattığı panik, gözler önüne serildi. Patlama ile ortalığın toz bulutuyla kaplandığı etrafa cam, beton, eşya parçaları fırladığı ve insanların yaralandığı görüldü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Temmuz 2014 Pazartesi, 16:46

Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ, (DHA)
Denizli’nin en hareketli bölgesi Bayramyeri yakınlarında 357 sokak içinde bir unlu mamuller üretiminin ve satışının yapıldığı Elit Unlu Mamulleri adlı işyerinde geçen cuma günü, tüpten sızıp sıkışan gazdan kaynaklandığı belirtilen bir patlama meydana geldi. Beş katlı binanın zemin katındaki işlerinde meydana gelen patlamada sokak savaş alanına döndü. Patlamanın meydana geldiği işyeri enkaza dönerken, patlamanın şiddetiyle karşı binaların özellikle ilk üç katlarındaki tüm işyeri ve evlerin camları kırıldı.

ic-3

Patlamada işyerinin yanındaki butiğin sahibi Ayfer Yıldırım öldü. Karnındaki 8 aylık bebeğini kaybeden işyeri sahibi Dilek Fazlı’nın da aralarında olduğu 3’ü ağır 36 kişi yaralandı. Tedavilerinin sonrası çoğu yaralı taburcu edildi. İşyeri sahibi Fazlı’nın da aralarında bulunduğu 7 kişinin hala tedavisi sürdüğü bildirildi. Patlamayla ilgili adli ve idari soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

ic-4

SANİYE SANİYE KAYDEDİLDİ
Öte yandan patlamayla ilgili yeni güvenlik kamerası görüntüleri de ortaya çıktı. İşyerinin tam karşısındaki alışveriş merkezinin 3 güvenlik kamerası o anları kaydetti.ic-1

Alışveriş merkezinin dışındaki güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde önce bir otomobil sokakta park ettiği, aracın içindeki yolcuların inecekleri sırada patlamanın gerçekleştiği, sokağı toz bulutunun kapladığı, cam, beton ve eşya parçalarının etrafa fırladığı, insanların yaralandığı ve çevredekilerin yardım için olay yerine koştuğu görüldü.
Bir diğer görüntüde ayrıca şarküteri reyonunda çalışan bir görevlinin peynir kalıplarını sararken patlamaya yakalandığı, yere düştüğü ardından dışarıya çıktığı izlendi.

İC-5HAVALANDIRMA YETERSİZ AÇIKLAMASI
Patlamayla ilgili yazılı bir açıklama yapan Kimya Mühendisleri Odası Denizli Şubesi, LPG tüplerinin kullanıldığı yerlerde havalandırmanın zorunlu olması gerektiğini söyledi. Oda Başkanı Ömer Duysal imzalı açıklamada, LPG tüp patlamalarının kapalı ortamlarda havalandırmanın yetersiz olduğu için yaşandığı belirtildi.

Alt havalandırma menfezlerinin patlamanın oluşmasını engelleyerek hayat kurtaracağının vurgulandığı açıklamada, şunlara yer verildi: “Kentimizde meydana gelen patlama bizlere tekrar LPG tüplerinin kullanımı ile ilgili hayati önem taşıyan bilgileri hatırlatmamız gerektiğini gösterdi. Tüp gaz havadan ağır olduğundan bu tür gazların birikimi zeminde yerlerde olmaktadır. LPG yakıtlı ocak ve cihazların bulunduğu mahaller için alt ve üst havalandırma menfezlerini zorunlu olmalıdır. Bu iki menfez patlayıcı gazın yoğunluğunu azaltacağından patlamanın oluşmasını engelleyecektir. LPG tüp kullanılan konutlarda, işyerlerinde gaz kaçağını algılayan dedektör sistemleri bulundurulmalıdır. LPG tüpleri kullanılan konutlarda ve işyerlerinde alt havalandırma menfezi bulundurulması yasal olarak zorunlu hale getirilmelidir.”

Yorumlar

İsmail Hakkı KUŞ   -  Bağlantı 14 Temmuz 2014, 17:18

Kot altı mahallerde LPG kullanımı yasaktır. Eğer kullanılacaksa Exproof(Alev, kıvılcım çıkartmayan) Gaz alarm cihazları ile irtibatlı Ex-Proof ( Alev, kıvılcım çıkartmayan)Fan ve gaz alarm cihazları ile irtibatlı gazı bina dışından kesen vanalar olmalıdır. Zaten bu olayda sorun LPG tüplerinin girmemesi gereken yere sokulması ve hava ile LPG gazının % 2′ den daha fazla birleşmesi ve herhangi bir kıvılcımda infılak etmesi. Bu kıvılcım aydınlatma anahtarından da olabilir. Yani bu bodrum kata istediğin kadar alt havalandırma yap bu LPG gazı burada birikir ve aynı patlama olur. Sorun buraya bu tüpleri sokmayacaksın.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı