REKLAMI GEÇ

Öncelikli amaç eski hükümlülerin iş sahibi olmalarını sağlamak

Öncelikli amaç eski hükümlülerin iş sahibi olmalarını sağlamak

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, eski hükümlülerin topluma kazandırılması ve iş sahibi olmalarını sağlamanın öncelikli hedeflerden olduğunu belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Aralık 2015 Perşembe, 11:53

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu’nun 2015 yılı 4. olağan toplantısı yapıldı. Başsavcı Mustafa Alper’in başkanlık ettiği toplantıya, kurul üyeleri Denetimli Serbestlik Müdürü Mehtap Eken Cengiz, Bozkurt Kadın Açık ve Çocuk Eğitimevi Kurumu Müdürü Meltem Babaoğlu, D Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Hasan Dömezkuş, Baro Temsilcisi Av. Ali Coşkun, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı M. Aytaç Turgut, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Ahmet Altın, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı İl Müdürü Nazif Özefe, İŞKUR İl Müdürü Feridun Giresun, Ziraat Bankası Denizli Şubesi Yönetmeni Gülistan Meral, Halk Bankası Denizli Şube Müdürü Bilal Kurt, Ticaret Borsası Temsilcisi Ayhan Sabanoğlu, Ticaret Odası Temsilcisi Habib Yıldız, Sanayi Odası Temsilcisi Enis Emre Boz, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Temsilcisi Mesut Kuruoğlu, Sakatlar Derneği Denizli Şubesi Başkanı Osman Çiyancı ve KADEM Denizli Temsilcisi Ayşe Başer katıldı.

STK’LAR İLE İŞ ZAMANLI ÇALIŞMA ÖNEMLİ
Kurul Başkanı Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, toplantıda yaptığı konuşmada, koruma kurulunun görevleri ve amaçları hakkında bilgi verdi. Eski hükümlülerin topluma kazandırılarak iş sahibi yapılmalarının öncelikli amaç olduğunu ifade eden Alper, bu kapsamda, sivil toplum kuruluşları ile eş zamanlı çalışmanın önemine vurguladı.

İŞ SAHİBİ OLMALARI İÇİN YÖNLENDİRME
Eski hükümlülerin yanı sıra mağdurlar hakkında da koruma kurulu kapsamında çalışmaların yürütüldüğünü anlatan Alper, mağdurların suç nedeniyle karşılaştıkları sosyal ve ekonomik sorunlarının çözümü için ilgili kurum ve kuruluşlara yönlendirildiğini belirtti.

Ceza infaz kurumundan salıverilen hükümlülerin meslek veya sanat edinmeleri, iş bulmaları, tarım işletmeciliği yapmak veya işyeri açmak isteyenlere araç ve kredi sağlanması konusunda ilgili kurum ve kuruluşlara yönlendirmeler yapıldığını Alper, eski hükümlülerin aileleri ve sosyal çevreleriyle oluşabilecek psiko-sosyal sorunlarının çözümüne yardımcı olma noktasında da çalışmalar yürütüldüğünü ifade etti.

BAŞVURULARDA SÜRE ÖNEMLİ
Koruma Kuruluna yapılacak başvurularda zamana dikkat çeken Alper, maddi yardım isteminde bulunma hakkının mağdurlar için suçun işlendiği tarihten, hükümlüler için ceza infaz kurumundan salıverilme tarihinden itibaren bir yıl geçtiğinde düşeceğini söyledi.

Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, gerek kamu kurum ve kuruluşları, gerekse sivil toplum kuruluşları ile eş zamanlı yürütülecek tüm projelerde Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile birlikte işbirliğine açık olduklarını sözlerine ekledi.

Yorumlar

adar   -  Bağlantı 24 Aralık 2015, 16:19

Ne kadar çok kurum varmış ya.Bunlar sadeleştirilemez mi.Hepsinin başına bir müdür,makam aracı yaver,danışman,odacı,şoför,emrinde memur.Biz bunlara bu kadar maaş ödeyecek kadar zengin miyiz?Hangi özelliklerine göre seçiliyorlar,atanıyorlar acaba.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı