REKLAMI GEÇ

Özer ile birlikte 20 kişi tutuklandı

Özer ile birlikte 20 kişi tutuklandı

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve aralarında Denizli Ticaret Odası Necdet Özer’in de bulunduğu 21 kişi yaklaşık 10 gün sonra adliyeye sevk edildi. Saatler süren sorgunun ardından mahkemeden tutuklama çıktı. Özer’in de içinde olduğu 20 kişi hakkında tutuklama kararı çıktı, bir kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Ağustos 2016 Cuma, 20:00

FETÖ/PDY ile bağlantıları oldukları iddiasıyla aralarında Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, darbe girişiminden önce yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan, daha sonra serbest bırakılan eski Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Denizli İl Koordinatörü Ümit Dağdeviren, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) Doğal Kaynaklar Ruhsat ve Kültür Varlıkları Müdürü, AK Parti Merkezefendi Belediye Başkan Aday Adayı Adem Oklu, AK Parti eski Belediye Meclis Üyesi Sezai Günalp gibi önemli isimlerin yer aldığı 21 zanlı, Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgularının tamamlanmasının ardından öğleden sonra toplu halde adliyeye sevk edildi.

denizli-feto-20-tutuklama-necdet-ozer

MAHKEMEYE ÇIKARILDI
Yaklaşık 10 süren gözaltı sürelerinin ardından mahkemeye çıkarılan zanlılar, burada da ifade verdi. Saat 21.00’e kadar devam eden mahkemeden birbiri ardına tutuklama kararları çıktı.

denizli-feto-20-tutuklama-sezai-gunalp

ÖZER İLE BİRLİKTE 20 KİŞİ TUTUKLANDI
Mahkeme, Necdet Özer, Ali Çelikkol, Alaattin Yavaşlar, Abdurrahman Kaplan, İskender Damgacı, Hüseyin Moralıoğlu, Bilal Gören, Ali Süt, Levent Yaşar, Mehmet Yavaş, Osman Özen, Ümit Dağdeviren, Adem Oklu, Ahmet Özkan Haybat, Sezai Günalp, Özkan Atik, Vali Aytuğ, Hasan Basri Metin, Habip Yıldız, Niyazi Dayanır hakkında tutuklama kararı çıktı. Mehmet Yılmaz ise adli kontrol koşuluyla serbest bırakıldı.

denizli-feto-20-tutuklama-adem-oklu

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİLER
Yaklaşık 10 gündür gözaltında tutulan ve bu nedenle de uzamış sakalları ile dikkat çeken 20 kişi, polis eşliğinde adliyeden çıkarıldı.

denizli-feto-20-tutuklama-habib-yildiz

İfadelerinin alınmaya başlamasından itibaren adliye önünde bekleyen yakınları ise tutuklu işadamları ve bürokratlar adliyeden çıkarılırken tezahüratlarla karşıladı, “Allah’ın adaleti büyük”, “Dik dur eğilme” gibi sloganlar attı.

adliye-tutuklama-anons

Bir süredir gözaltında bulunan 20 kişi ailelerine ve yakınlarına son kez el salladı ve cezaevine doğru yola çıktı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı