REKLAMI GEÇ

PAÜ Öğretim Üyesi’ne TÜBİTAK sorgusu

PAÜ Öğretim Üyesi’ne TÜBİTAK sorgusu

TÜBİTAK’taki paralel yapılanmaya yönelik “sahte diploma” operasyonunda, eski başkanı Yücel A. ile birlikte üç kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan Prof. Dr.Osman K’nın, halen Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Mühendislik Fakültesi’nde görev yaptığı bildirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Nisan 2015 Çarşamba, 17:39

Sabah Gazetesi’nde yer alan habere göre, TÜBİTAK’ın üst düzey yönetimine yönelik olarak “Görevi Kötüye Kullanmak ve Evrakta Sahtecilik” iddiasıyla bir operasyon gerçekleştirildi. Bu operasyonda, geçen hafta görevinden istifa eden eski Başkan Prof. Dr. Yücel A., Özel Kalem Müdürü Eren Y. ve Prof. Dr. Osman K. gözaltına alındı.

Gözaltına alınan üç isim arasında bulunan Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü eski Müdürü Osman K.’nın, halen PAÜ Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanlığı görevini yürüttüğü belirtildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından savcılığa sevk edilen şüphelilerden Eren Y. savcılıktaki ilk ifadesinin ardından, Osman K. ile Yücel A. ise nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Yorumlar

kaya taşkesen   -  Bağlantı 16 Nisan 2015, 09:23

TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Hasan Palaz T24’e yaptığı açıklamada, “TÜBİTAK’ta sahte diploma ile iki kişinin işe alındığı iddiası var. Bu benimle alakalı bir durum değil. Çünkü işe alımları ben değil, insan kaynakları bölümü yapıyor. Sahte diploma ile işe alındığı iddia edilenlerden biri insan kaynaklarına diplomanın noter tasdikli belgesini sunmuş. Noter mühürü de gerçek. Bu durumda bundan mührü vuran noter ve işe alımı yapan bölüm sorumludur. Noter tasdikli belge olduğu ve mührün gerçek olduğu için diplomanın tespit edilirliği de yok. Öteki kişi H.B ise bizzat TÜBİTAK Başkanınca işe alınmış, ayrıca eski bakanlardan Nihat Ergün’ün akrabası olduğunu biliyorum

Bakış Açısı   -  Bağlantı 15 Nisan 2015, 20:28

Cumhuriyet Savcıları şu üniversiteye bir girse, yönetim izin verse, neler olacak neler. Var mı cesaretin PAÜ?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı