REKLAMI GEÇ

Polis Suriyeli mülteciler için yardım istedi

Polis Suriyeli mülteciler için yardım istedi

Denizli Emniyet Müdürlüğü, Suriye’den kaçarak ülkemize sığınan mültecilerin kayıt altına alınabilmesi için basın kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve muhtarlıklardan yardım istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Ekim 2014 Perşembe, 16:14

Ülkelerinde meydana gelen iç karışıklıklar nedeniyle Türkiye’ye kitlesel akınla gelen Suriyeli yabancıların ne kadarının nerede yaşadığını devlet de bilmiyor. 

Bu acı gerçek Denizli Emniyet Müdürlüğü’nün yaptığı yazılı bir açıklamayla ortaya çıktı. Emniyet Müdürlüğü’nün açıklamasında Suriyeli sığınmacıların biometrik kayıt işlemleri, parmak izi ve fotoğraflarının kayda alınması için basın kuruluşları, sivil toplum örgütleri, yardım kuruluşları ve mahalle muhtarlıklarına işbirliği çağrısı yapıldı.

Suriyeli sığınmacıların kayıt altına alınmalarının kamu düzeni ve kamu güvenliğinin korunması ve göçmenlerin, sağlık, eğitim, sosyal yardım gibi ihtiyaçlarının karşılanması için hayati önem taşıdığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Bu amaçla; henüz kayıt işlemi yaptırmayan yabancılara konunun duyurulması, kayıt merkezlerin müracaatlarının sağlanması, tüm kamu kurum ve kuruluşların yerel imkanlarını kullanması, basın-yayın kuruluşları vasıtasıyla yabancıları ve toplumu bilgilendirmek üzere çalışmalar yapılması, sivil toplum kuruluşları ile işbirliğine gidilmesi, yabancıların hizmet almak üzere iletişim kurdukları ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları, belediyeler, muhtarlıklar gibi tüm kamu kurumlarına müracaat eden ve bu kurumlar tarafından kayıt işlemlerini tamamlamadıkları tespit edilenlerin sorumlu emniyet birimleri ile derhal irtibata geçerek kayıt işlemlerinin tamamlattırılması önem arz etmektedir. Basına ve kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı