REKLAMI GEÇ

Sahte altınla dolandıranlar yakalandı

Sahte altınla dolandıranlar yakalandı

Denizli ve Denizli’nin Acıpayam, Tavas, Beyağaç İlçeleri ile Adapazarı’nda, sahte altınla dolandırıcılık yaptıkları ileri sürülen bir çeteye yönelik olarak, jandarmanın düzenlediği operasyonda 24 kişi gözaltına alındı.

/ DENİZLİHABER / 11 Aralık 2009 Cuma, 18:49

Denizli İl Jandarma Komutanlığı ile Acıpayam İlçe Jandarma Komutanlığı, çeşitli illerde sahte altınla dolandırıcılık olayına karıştıkları belirlenen ve T.K.’nın elebaşılığını yaptığı bir çeteyi takibe aldı. Bir yıllık teknik takibin ardından, çete üyelerinin Adapazarı ile Denizli’nin Acıpayam, Tavas ve Beyağaç İlçeleri’nde faaliyet gösterdiği saptandı. Bunun üzerine jandarma, çete üyelerinin faaliyet gösterdiği bölgelerde geçen salı günü eş zamanlı operasyon düzenledi. Çete elebaşı T.K.’nın da aralarında bulunduğu 24 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 120 gerçek gömü altını, bin 300 sahte altın, 5 altın suyuna batırılmış yüzük, bilezik, kolye, çok sayıda metal pul, dolandırıcılık olaylarında kullanıldığı belirlenen 26 cep telefonu ile 41 SİM kart, kurusıkıdan dönüştürülmüş 3 tabanca, 2 ruhsatsız av tüfeği ve 35 fişek ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin sorgulamalarında, çeşitli tarihlerde karıştıkları ileri sürülen 40 ayrı olay aydınlatıldı. Çete üyelerinin, ucuz altın almak için gelen kişilere önce numune olarak gerçek altınları gösterdikleri, satışın gerçekleşmesinin ardından da içinde ağırlık yapması için konulan demir pullar ve üzerinde de sahte altınlar olan çantayı vererek dolandırıcılık yaptıkları belirtildi.

Gözaltına alınan 24 şüpheli, işlemlerinin ardından Acıpayam Adliyesi’ne sevk edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı