REKLAMI GEÇ

Şebnem Şirin’in katili Furkan Zıbıncı’ya müebbet hapis

Şebnem Şirin’in katili Furkan Zıbıncı’ya müebbet hapis

Denizli’de Furkan Zıbınca tarafından bıçaklanarak öldürülen 25 yaşındaki Şebnem Şirin cinayetinde Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesi kararını verdi. Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın tasarlayarak ve canavarca hisle öldürme suçlaması ile ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istediği sanığa müebbet hapis cezası verildi. Ailenin avukatları kararı istinaf mahkemesine taşıyacaklarını açıkladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Eylül 2022 Cuma, 15:55

Denizli’de geçen yıl bir apart dairesinde eski erkek arkadaşı olduğu iddia edilen Furkan Zıbıncı tarafından bıçaklanarak öldürülen 25 yaşındaki Şebnem Şirin’in karar duruşması Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. İddianamede tasarlayarak ve canavarca hisle öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen sanık hakkında verilen karar duruşmayı takip eden Şirin’in ailesi ve yakınlarını memnun etmedi. Mahkeme heyeti sanığa müebbet hapis cezası verdi.

‘KEŞKE O KADAR İYİ BİR EVLAT YETİŞTİRMESEYDİM’
Anne Pervin Tokat duruşmada söz alarak; “11 ay 3 gün oldu. O gittiğinden beri ben yaşayamıyorum. Şebnem mükemmel bir insandı. Keşke o kadar iyi bir evlat yetiştirmeseydim. Sokak hayvanlarına yardım ederdi, doğa aşığı bir evlattı. Dalı kırılmış bir ağaç görse ona müdahale eder bağlardı. Beni evimizin önünde yaşanan kazalar için beni kaç kez uyandırdı, kaç kez sofradan kaldırdı… Hemen eline bir havlu ve su alıp yardıma koşardı. Keşke dünyanın kötü bir yer olduğunu ona anlatsaydım. Akademik kariyer planlıyordu. Hayalleri vardı. Sokak hayvanları öksüz kaldı. İyi bir çocuk yetiştirdim ama dünyanın kötülüklerini anlatmadım. Sanık ‘sevdiğim kız yanımda’ diye mesaj atıyor. İnsan sevdiğine zarar verir mi? 25 yaşında bir evladın toprağı ile konuşmak ne demek biliyor musunuz? Bir avuç toprağını öpüyorum, toprağıyla dertleşiyorum. Buradan Şebnemime koşacağım. Ona verdiğim sözü yerine getirmek istiyorum” diye konuştu.

‘HEM KIZIMIZI ÖLDÜRDÜ HEM DE HAYALLERİMİZİ’
Kızını çok özlediğini söyleyen baba Halil Şirin ise, “Hiçbir karar kızımızı geri getirmeyecek. Mahkemenin alacağı karar bizim için sadece teselli olacak. Biz kızımızdan hiç bu kadar ayrı kalmamıştık. Acıların en büyüğünü yaşıyoruz. İnsan bunu rüyasında bile görmek istemez ama biz bu kabusu ölene kadar yaşayacağız. Çaresiz ve savunmasız kızımız olay anında kim bilir neler yaşadı… Nasıl korktu, nasıl acılar çekti… Bunu düşündükçe ölüp ölüp diriliyoruz. Bu cani hem kızımızı öldürdü hem de hayallerimizi” ifadelerini kullandı.

‘AVUKATLAR AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEDİ’
Şirin’in avukatları ve davaya müdahil olarak katılan kurum avukatları sanığın ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırılmasını istedi. Avukat Mustafa Pelek, “Ben çok hazırlanmıştım ama anne ve babanın sözü üzerine söylenecek bir söz yok. Sanığa takdir indirimleri uygulanmadan ağırlaştırılmış müebbet cezası uygulanmasını talep ediyorum” diye konuştu. Avukat Osman Tabu ise; cinayetin tasarlanarak ve acı çektirerek gerçekleştiğini belirterek; “Kız can çekişirken kapıyı çalan polis duymasın diye yüzünü yastıkla basmış. Kendini savunamayacak durumda olan Şebnem’e uykusunda saldırdı. Olayla ilgili toplanan deliller cinayetin tasarlanarak işlendiğini gösteriyor” ifadelerini kullandı.

‘SANIK ZIBINCI KENDİNİ SAVUNDU’
Yargılama boyunca bazı olayları hatırlamadığını söyleyen sanık Furkan Zıbıncı ise savunmasında; “Olay günü beni şebnem çağırdı. Aparta geçtik. Kıskançlık nedeniyle tartışma yaşadık. Ağır hakaretlerde bulundu. Bana bıçakla saldırdı. Vicdanen rahat değilim. Pişmanım. Herkesten özür diliyorum. Tasarlayarak bir şey yapmadım. Benim de vicdanım rahat değil. Ben de geceleri uyuyamıyorum. Ben tasarlayarak ve hunharca hisle öldürmedim” dedi. Sanık avukatı Hamdi ışıklı ise dosya detaylarına ilişkin bazı konulara değinerek olayın tasarlanmadığını, cinayetin tahrik altında işlendiğini belirterek; “Olay kasten adam öldürme kapsamında değerlendirilmeli. Mahkeme takdir haklarını kullanmalıdır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı