REKLAMI GEÇ

SİBEL İKİ ÜLKEYİ KRİZE Mİ SÜRÜKLÜYOR?

SİBEL İKİ ÜLKEYİ KRİZE Mİ SÜRÜKLÜYOR?

Tatil için geldikleri Türkiye’de kuzenine kaçan Sibel Bilgin, vatandaşı olduğu Danimarka’da politik malzeme konusu. Danimarka’da muhalefet Halk Partisi “Sibel’i Danimarka’ya getir” diye hükümete seslendi. Büyükelçilik Valilikten bilgi istedi.

/ DENİZLİHABER / 22 Temmuz 2010 Perşembe, 13:08

Danimarka, Sibel Bilgin olayını tartışıyor. Türkiye’ye geldikten sonra kuzenine kaçan ve daha sonra polise gidip, kendi rızasıyla aşk evliliği yapmak için kuzenine kaçtığını dile getiren Bilgin’in Danimarka vatandaşı olması, konuyu bu ülkenin medyasına taşıdı. Danimarka televizyonları ve gazetelerinde yer alan haberlerin ardından gündeme Danimarka yasaları getirildi.

İddiaya göre Danimarka yasalarınca Sibel Bilgin’in bu evliliği yapması imkansız. Çünkü Danimarka vatandaşları akraba evliliği yapamaz. İşte bu yasanın etrafında başlayan tartışma sonunda siyasetçilerin de gündemine girdi. Danimarka Halk Partisi, hükümete seslenerek, Sibel Bilgin’in Danimarka’ya getirilmesini istedi.

Ülkenin ana muhalefet partisinin bu çağrısının altında yalnızca akraba evliliğine yönelik yasak bulunmuyor. Halk Partili politikacılar, Sibel Bilgin’in psikolojik tedavi gördüğü, yüksek dozlu ilaç kullandığı ve bu nedenle sağlıklı karar verme yetkisine sahip olamayacağı için böyle bir kararın kendisine bırakılmaması gerektiğini de savunuyor.

RESMİ SÜREÇ BAŞLADI!
Ve Denizlili Danimarka vatandaşı Sibel Bilgin’in kuzeniyle evlenmeye yönelik çıktığı maceralı yol, yavaş yavaş iki ülkeyi bir siyasi krize sürüklüyor. Çünkü Danimarka Hükümeti ana muhalefet partisinin çağrısının ardından Ankara’daki büyükelçiliğe ulaşıp bilgi istedi. Danimarka Büyükelçiliği Denizli Valiliği’ni arayarak, Sibel Bilgin’in durumu hakkında bilgi isteminde bulundu. Denizli Valiliği bunun üzerine yazılı olarak Sibel Bilgin’in polise verdiği ifadeyi gönderdi. Vali Yavuz Erkmen konu hakkında yaptığı açıklamada, “Danimarka Büyükelçiliği bizi aradı ve Sibel Bilgin hakkında bilgi istedi. Bizler de yardımcı olduk. Sibel’in Denizli polisine verdiği yazılı imzalı ifadesini yine yazılı bir şekilde büyükelçiliğe bildirdik”diye konuştu.

DANİMARKALI GAZETECİLER DENİZLİ’DE
20 yaşındaki Sibel Bilgin olayıyla ilgili olarak Danimarka basını da dün Denizli’ye geldi. Annesi Fatmaana Bilgin ve teyzesi Şefika Sarıbay’la temizlik yapmak için gittiği dedesinin Kirişhane Mahallesi’ndeki evinden, 14 Temmuz Çarşamba günü kayıplara karışan Sibel Bilgin’le ilgili yayınlanan haberler, Danimarka basınının da ilgisini çekti. Danimarka’nın saygın gazetelerinden Ekstra Bladet’in muhabiri David Rebouh ve foto muhabiri Rasmus Flindt Pedersen, Sibel Bilgin’in anne ve babasıyla röportaj yapmak için Denizli’ye geldi. David Rebouh, Fatmaana Bilgin ve baba Süleyman Bilgin’le Cumhuriyet Parkı’nda konuşurken, Rasmus Flindt Pedersen de fotoğraflarını çekti. Bilgin çifti, David Rebouh’ta kızlarını almadan Danimarka’ya dönmeyeceklerini söyledi.

BABA BİLGİN DENİZLİHABER’E KONUŞTU
Baba Süleyman Bilgin, gazetemize yaptığı açıklamada, “Ben artık Türkiye’de medyadan bir beklenti içinde değilim. Tek umudum Danimarka. Kızımın sağlık durumu iyi değil. Danimarka kızımı kurtarsın. Ben her şeyi göze aldım. İşsizliği, Danimarka vatandaşlığından atılmayı.. Kızımı almadan Türkiye’den gitmeyeceğim” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı